maanantai 5. marraskuuta 2012

Mummin tekemää

Kesäisenä iltana tuli soitto, että nyt tarvitaan ideaa Priceton-sukkiin. Pricetonin yliopistoon lähtevälle tehdään yliopiston värein sukat suomalaisesta langasta. Nappasin paperia ja jaoin sukkiin teemavärit paikoilleen ja aloin rustaa nimeä ruutupaperille silmukkamäärän mukaan. Kun sain hetken päästä mallit valmiiksi, otin luonnoskuvasta ja ruutupaperimallista multimediaviestit ja lähetin ystävälle. Tässä sukat valmiina ja ovat ehtineet jo lämmitellä syksyn aikana varpaita Atlantin toisella puolen.
 Ja eikös ole kivaa, kun mummitkin seuraavat lastenvaatemuotia ja osaavat tehdä ajanmukaisia vaatteita? Alla jälleen ystävän (mummi) tekemiä vaatteita lapsenlapsilleen, joita olen ennenkin päivitellyt tänne blogiini, kun hänellä ei ole omaa blogia. Jumpsuit on mumminkin mielestä aika in ;)

  Paloautoneulosfaneille ja sitä ilman jääneille iloisena uutisena todettakoon, 
että tulossa on lisää vielä ennen joulua uudessa värissä!
Tämä  mummi muuten on bodyspesialisti eli tehnyt niitä ahkerasti. Käyttää erivärisiä joustokantteja kanttauksissa, samoin jumpsuiteissa vetoketjun pielusten resorien tilalla. Joustokantit on polyesteriä, superhelppoja ommella, mutta menettävät 60 asteen pesussa väriään. Niitä käytetään vaippakuorissa usein, 40 asteen pesuissa (varsinkin ensipesut), värit kiinnittyy paremmin ja pitää väriään ;) Suosittelen kaikille, jotka ei tykkää kantata resorilla.
Tästä autokankaasta mulla tulee mieleen ne autokarkit, joita on Lauantaipussissa 
mukana eli ne jotka on mustia, muttei maistu salmiakille ;)

3 kommenttia:

 1. Oispa meilläkin nuin taitava mummi! =) T: Irmeli

  VastaaPoista
 2. Hei hieno idea toi joustokantin laittaminen bodeihin. Pitääpä kokeilla ommella body sillä tavalla, kun olen kammonnut hiukan tota resoreiden ompelua kantiksi. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
 3. Olen todella innostunut noista joustokanteista ja ostinkin niitä metritolkulla Royal-kestoista.Aina ei kuitenkaan mene ihan putkeen,kun
  ommellessa kiristetty osuus venyy pidemmäksi,kuin on tarkoitus ja jos kiristää liikaa,jää ommel vetämään.Mut tuurilla ne valtamerilaivatkin
  seilaavat!!!:)

  T.Ompelija mummi

  VastaaPoista