keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Saumaton neuletakki murretuin sävyin

Lankahamsteri harvoin ostaa tarkkaan lankoja tiettyyn työhön. Sen sijaan lankaa hamstrataan erinäinen määrää kaappiin ja tehdään niiden fiiliksestä syntyneen inspiraation mukaan :D Yksi ilta oli vain pakko iskeä kiinni näihin ja sekoittaa  kerät keskenään. Luonnossa ei ehkä aivan näin murrettu kuin kuvissa. Lankana Dropsin pehhhmoista konepestävää villaa.

Aloitin päätieltä alaspäin ja tein niin pitkälle kuin keristä riitti. Ennustin, että jakkukokoinen pitäisi tulla ja siihen riitti. Ajattelin itelle kokeilla myös lyhythihaista versiota, jotka olleet käteviä kasvavalla neidillä. Itsellä ei kädet pituutta toivottavasti kasva, mutta ihan mukava tälläinenkin neule, jossa ei pitkiä hihoja.

Kaikki reunat on ainaoikeaa ja muuten sileää neuletta. Neuloin pyöröpuikoilla edestakaisena niin ettei takkiin tullut yhtään saumaa. Kuvasta voi nähdä yläosassa sädemäisesti kulkevat lisäyskohdat, jossa lisäsin silmukoita alaspäin neuloessa. Kun pääsin kädensuihin, jätin kädentiet omikseen ja jatkoin edestakaisin samaan tyyliin alaosan. Helmaa kohde lisäsin reunoissa silmukoita ja jos olisi tullut tunikapituudella niin silmukoita olisi saanut lisätä ihan mukavastikin, että ylettyisi lantion ympäri. Kiinnistyssysteemiä en nyt tähän laittanut, mutta hakanen, yksi tai kolme nappia tms. voisi sopia yläosaan. Katsotaan, miltä tuntuu käytössä ja lisätään sitten sen mukaan. Neuleen kastelun olen nyt kokonaan unohtanut ja siirtynyt vain höyryttämään harson läpi kunnon sumulla niin sileää ja suoristuu hienosti.

5 kommenttia:

  1. Aivan ihana, yksinkertainen, mutta raidoissa on se jokin juju :) T. Minna

    VastaaPoista
  2. Onpa todella kaunis! Tuollaista voisi kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos <3 Tämä onkin päässyt jo aika ahkeraan käyttöön. Tosi kiva lisälämmike ilman että hihoja on tiellä eli sellainen puolilämmike.

    VastaaPoista