tiistai 21. huhtikuuta 2015

Paitatehtailua

Tein todella yksinkertaisen kotelomekon venepääntiellä uudesta pisaratrikoosta. Mallin leikkasin peruspaidasta suoraan, hui. Olkasaumojen ja sivusaumojen jälkeen sovitin ja leveydestä piti ottaa sisään. Parempi niin päin kuin liian kireäksi leikattu. Pääntie ja kädensuut ovat jälleen vain käännetyt ei kanttauksia eikä mitään ylimääräistä. Hienosti kääntyi noinkin. Venepääntie tekee huimasti muutosta peruspääntiehen ja on jotenkin juhlavampi. Peruspääntie näyttää tämän vieressä yöpaitamaiselta. 


 Perhostrikoosta tuli normaali paita normipituudella, mutta myös venemäisemmällä pääntiellä. Hihat 3/4 about. 


Tässäkään ei resoreita tai muuta kanttihuolittelua vaan käännetty suoraan :) 

Lahjaksi koululaisneidille lähti kolme kesäpaitaa digitrikoista. Jokaiseen paitaa tuli hieman erilainen kanttaus. Pinkkiä heppatrikoota saa vielä Pehemiältä. Paidat on taas varioitu peruspaidasta 146cm.


Pinkistä tuli hihaton toppi, jossa pääntiellä kaksinkertainen resorisuiru ommeltuna ja päältä tikattuna. Kädenteissä perinteinen resorikanttaus.


Yksisarvinen-trikoosta (oik. yllä) T-paita, jossa hihansuulla ja 
pääntiellä trikoosuirut kaksinkerroin ommeltu ja tikattu päältä.


 Harmaa toppi Pehemiän yksisarvisesta, jossa efektinä vaaleanpunaista. Ensimmäistä kertaa tein kanttauksen niin, että reuna kurkkaan vain alta. Tämä kiinnitetään tavallisen kanttauksen tapaan, mutta taittaessa käännetään resori taaemmas tikkauksen yhteydessä.

Ja tokaluokkalaisille pojille muutama peruspaita jalkapallotrikoosta.

Tämä skeittitrikoo oli tokaluokkalaisen toivelistalla.


 Skeittitrikoon jämistä tuli toiselle tokaluokkalaiselle vielä T-paita kera tummanharmaan yksivärisen trikoon. Edessä helmassa harmaa trikoo ylettyy alas asti ja skeittitrikoo on ommeltu sen päälle kahdella suoralla ompeleella.

 Hihat tulivat myös skeittitrikoosta ja olkapäille koristepalat niin kuviolliset hihat sulautuvat paremmin yksiväriseen, eivätkö pönötä liian orpona. Yleensä tykkään yhdistää sen vuoksi kuviollisen ja yksivärisen raglanhihaisena, mutta tämä auttaa tavishihaakin sopeutumaan yksiväriseen paremmin.

8 kommenttia:

 1. Wau kuinka hienoja! Ja valitat vielä ettet ehdi muka ommella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se onkin se ryhtymiseen ehtiminen :D Sitten kun ryhtyy niin perusjuttuja tulee nopsaankin! Suosittelen sitä ryhtymistä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon tyyppistä mallia pitää tehdä jatkossakin ja venemallista pääntietä suosittelen!

   Poista
 3. Tuo skeittipaita on ihan superhieno, olis meidänkin skeittarille aikanaan tuollainen kelvannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä oli lapsen osoittama toivekangas niin tietää, että kelpaa :)

   Poista
 4. Voi miten ihana tuo pisaramekko! Pitääkin ehkä tilata tuota kangasta itsellekin, tulisi kiva kesämekko =)

  VastaaPoista