torstai 7. toukokuuta 2015

Poikanen opettelee ompelua

Mr tokaluokkalainen halusi oppia ompelemaan ja taitaakin olla hänen juttunsa. 
Nyt kysyy joka päivä, että voiko ommella :D
Ensin aloitettiin äidin piirtämällä paperitehtävällä.

Ja viereen piti suoran ompeleen jälkeen tehdä siksak. Herra on tarkka kuin mikä ja ompelun jälki tosi siistiä. Ensimmäiseksi kankaiseksi työksi pääsi omien polvista rikki menneiden farkkujen lyhentäminen shortseiksi. Silmiin laitettiin suojalasit, jos neula rätsähtää farkun saumoissa. No ei rätsähtänyt ja lopputuloksena suhteellisen suora päärme :D Sen jälkeen herraa himotti käydä tilkkulaatikon kimppuun. Päätettiin tehdä hernepussit, jotka koostuvat kuudesta osasta. Toinen tuli itselle ja toinen pikkusiskolle. Herneet olivat ehtineet loppua, mutta kaapista löytyi vanhentuneita linssejä. Niistä tulikin tosi kivat täytteet. Ensin A ompeli tilkut yhteen ja siksakin sijaan tikkasin palat päältä. Sitten ommeltiin kumpikin pussin puolikas vastakkain ja siinä vaiheessa käytettiin siksakia huolitteluun. Pussiin jätettiin täyttöaukko, linssin valutettiin sisään ja aukonsuun sai ommella vielä koneella.


Itse ompelin kolme paitaa yhdestä avaruustrikoopalasta supertehokkaasti. Kummipojalle tuli keskimmäinen 128cm niin että etu- ja takakappale ovat avaruustrikoota ja hihat tähteä. Sen lisäksi yksiväristen trikoiden kanssa yhdistin avaruudesta raglanhihat, paidat 146cm.

Monesta valokuvamaisesta digitrikoosta löytyy värejä vaikka kuinka paljon 
ja yksiväristen kanssa yhdistäminen on helppoa.


 Kummipojalle avaruuspaidan lisäksi harmaa lohikäärmepaita.3 kommenttia:

  1. Hyvä A! Siitä se lähtee. :) Meillä tykkää myös molemmat ipanat olla sylissä, kun ompelen.

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu tuo poikasen ompelemaan opettelu! Meillä kans on tytär saanut opetella heti kun on kiinnostusta osoittanut. Tekemällä parhaiten oppii :) Muistan itsekin lapsena, että äiti antoi rauhassa opetella ompelun salat ja usein laitoinkin tehtaan pystyyn ja barbit sai uutta vaatetta tiuhaan tahtiin :)

    VastaaPoista
  3. Nykyisin vanhemmat on ehkä suojelevaisempia kuin ennen ja kaikkea tän tyylistä vähän jo vältellään, ettei satu vahinkoja. Pitää vielä etsiä tuohon vapaavarteen taso, jos sen kanssa olis helpompi lapsen ohjata. Se on jossakin hautautuneena käyttämättä. Vähän jo väläytin, että jos äiti ostaa uuden koneen jossakin välissä niin poika saa tuon 13v. vanhan koneen omaksi :D Oli ihan, että jippii!

    VastaaPoista