maanantai 22. marraskuuta 2010

Peittoja viime joululta

Tässä muutamia viime vuonna lahjaksi annettuja. Harmittaa, kun joulukiireissä unohtaa aina kuvata aikaansaannokset ennen pakkaamista! Sentään muutama juttu on tallennettuna ;)

Päiväpeitto kummitytölle

Täysikokoinen (n.150 x 200cm) päiväpeitto. Kokosin peiton saumirilla ja tikkasin koneella suoralla tikillä. Välissä ei ole vanua vaan taustana on pallokuvioinen fleecepeitto, jonka käänsin reunoista etupuolelle ja tikkasin. En ole tekokuitujen ystävä, enkä yleisesti voi sietää fleeceä, mutta tähän tarkoitukseen kätevä idea. Kirjoin lopuksi neulalla käsin erilaisia kuvioita. Niitä olisi voinut tehdä lisääkin, mutta aika tuli vastaan.

Leikkasin tilkkuja niin innoissani, että palat riittivät myös toiseen samanlaiseen peittoon ei kuvaa ja ompelin sen samalla (suutarin lapsille myös kerrankin jotain). Peitosta ei tässä ole kuvaa, mutta on samanlainen, vain fleecepeitto on ruskeapohjainen ja valkopalloinen.Päiväpeitto saaristoon

Tein samalla idealla kuin edellisen peiton. Tämän tikkasin koneella sekä myös käsin suurimmilta osin. Sormet huusivat hoosiannaa, mutta näin tuli vähän vanhemman tyylinen peitto. Koko 150 x 200cm.


Päiväpeitto kummipojalle

Tämä ei tullut joululahjaksi vaan ristiäisiin. Olin niin innokas pakkaaja jälleen, että muistin ottaa kuvan vasta paketin kasattua, kun toinen jalka oli jo ovesta ulkona. Tällä kertaa ei tarvittu paperia pintaan. Peitosta näkyy kuvassa lähinnä kirpparilta löytynyt vanha lastenhuoneen verhokangas. Toiselta puolelta peitto on tilkkutäkki, johon on yhdistetty aitoja vintagekankaita sekä muutamia uusia. Tein peitosta jälleen käyttäjäänsä suuremman, ettei jää heti pieneksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti