tiistai 14. kesäkuuta 2011

Lahjasukkia

Kyllä kai kesäänkin voi kuulua villasukat? Ainakin sellaiseen perinteiseen juhannuskeliin mökkiolosuhteissa. Nämä sukat lähtivät kerho-ohjaajille, jotka tekevät työtä vapaaehtoisesti.  Päätin kiitokseksi neuloa sukat sen sijaan, että olisin rynnännyt ostamaan jotain helppoa ja turhaa. Ja kyllä kiitosta sainkin :D


Kaikki sukat ovat Seitsämästä veljeksestä. Pinkit yllä pitsineulosta. Alimmaiset valkoiset palmikkoa. Resoriosuudet innostuin neulomaan 1o, 1n, niin että oikea silmukka neulotaan takaa. Tällöin resorista tulee paljon napakampi.


Näihin naistensukkiin otin kuviot Pienestä, suuresta neulekirjasta, johon törmäsin kirjastossa. Siinä on todella paljon erilaisia pintamalleja, ei siis ollenkaan itse neulemalleja ja pelkkiä pintajuttuja. Oli niin kattava opus, että päätin ostaa sen myös itselle. 


Ja yhdet miestensukatkin vielä teatterikerhon ohjaajalle Punatulkkuvärissä. Itse sukkaosuudella tein sukan päälisen 1o, 1n, (oikea takaa neuloen), jotta sukasta tulee istuvampi. En itse pidä pussimaisista sukista, jotka sopivat huonosti saappaaseen tai luistimeen. Kuvissa sukat näyttävät nyt aika puikuloilta, mutta jalassa istuvammat.


1 kommentti:

  1. Onpa kauniita sukkia! Ja kaunis blogi muutenkin, tulen kurkkimaan jatkossakin. :)

    VastaaPoista