maanantai 15. elokuuta 2011

Hyvät valinnat

Päivitin aiemmin keväällä vaatesäilytysratkaisusta, joka on osoittautunut todella käteväksi. Hain Lindexistä muutoin jätteeksi päätyviä henkareita ja laitoin vauvan vaatteet niihin. Pyykkihommat ovat olleet todella helppoja tällä systeemillä. Märkä vaate roikkumaan suoraan paikoilleen, joten ripustamiset ja viikkailut ovat jääneet väliin. Kesätuulessa kaikki kuivui nopeasti henkarin heiluessa, jos teki mieli kuivata niitä ennen tankoon asettamista. Ja ennen kaikkea säästin aivan mielettömästi narutilaa!!!

Kotiin on tehty kiinteät tangot ja mökille lähti tämän valkoinen irtotanko. Pakkasin kaikki vaatteet henkareineen kehdon sisään ja nostin siitä suoraan paikoilleen. Viritin mamsellille hoitonurkkauksen mökille. Oli ihan haikeaa purkaa sitä eilen, kun ensi vuonna sellaista ei tietenkään enää tarvita. Lipasto pöydän alla on  muuten ennen ollut tuollainen mäntyhirvitys, jollainen näkyy vasemmalla. Maalasin sen pari vuotta sitten (monen muun mäntyisen ohella) ja vaihdoin vetimet. Osa on valkoisia, osa harmaita. Itse asiassa hoitopöytänä toiminut pöytä on myös vanha mäntyinen pirttipöytä (kaiken lisäksi ovaalin mallinen). Sahattiin se suorakaiteen muotoiseksi ja maalattiin, kuten muutkin.

Kuvan valkoiset korit olen virkannut useampi vuosi sitten, eikä niillä ole oikein löytynyt kotoa paikkaa. Keksin viedä ne mökille, jossa voivat palvella paremmin.


Keväällä harmittelin, että menin ostamaan hintavan Brion hoitoalusta, vaikka Ikeasta tarttui mukaan se niiden puhallettava, edullinen, reunasuojallinen malli. Mutta ei mennyt ostos aivan hukkaan, koska tuo Brion suurempi on ollut todella kätevä alusta olohuoneen lattialla. Se on toiminut kätevänä kosteussuojana maton päällä, päälle olen laittanut pyyhkeen ja vauva on siinä köllötellyt ilman vaippaa, ollaan hierottu ja vaihdettu vaatteita. Tarkoitukseni oli ommella ns. avovaippoja tätä varten, mutta nyt ei ole tarvinnut uhrata pul-kangasta niihin vaan tuosta on voinut heittää vain pyyhkeen pesuun. Isoveli näyttää mamsellille, miten muumi-tietokone toimii...


Istutin tänä vuonna yrtit ruukkuihin sekä salaatteja ja pinaattia Musta multa-säkin kokoisiin lavoihin, jotka mies nikkaroi nopeasti. Oli todella hyvä idea! Varsinkin se, että lava on juuri säkin kokoinen. Se ei ollut liian painava kuljetettavaksi, joten ne muuttivat meidän mukana mökille. Kun kylvi vielä portaittain, niin aina on salaattia saatavana ja kun edellinen lava oli syöty niin laitoin uutta tulemaan. Salaattisuosikkina oli roomansalaatti, joka on tukevalehtisempää kuin ne hennot ja vaaleammat.


1 kommentti:

  1. Hyvä idea salaatinsyöjille ensi kesäksi. Meillä oli tänä kesänä etanoiden juhlat...

    VastaaPoista