sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Ompeluviikonlopun saldo 1


 Lauantaina nostettiin ompelukoneet ruokapöydälle riviin ja pidettin kaverin kanssa ompelupäivä. Tässä ensimmäisiä viikonlopun tuotoksia Tissiksinä. Yllä Marimekon trikoosta ja alla Ikasyriltä alkusyksystä ostetusta Gekkon jerseystä pitkähihainen ja hihaton. Kaikki on S-kokoa, johon hieman lisätty korkeutta yläkappaleeseen. Näiden lisäksi tein vaippapusseja päivähoitoon, miehelle kolmet housut, T-paidan ja tuunatun neulehaalarin M:lle. Päivittelen ne seuraavaksi.

Seuraava ei ole ompelusta tältä viikonlopulta, mutta pukemista...
Voiko pukemisvimma olla periytyvää? Tämän näköinen otus saapui eteisestä. Itellä ei nyt enää todellakaan ole pukemisvimmaa, mutta Maisan ikäisenä oli ja joka toisessa vauvakuvassa hinaan päälle jotain aikuisten vaatetta. Pojilla tätä piirrettä ei ole ollut, mutta tämä neiti pukee puolet ajastaan. Kengät, pipot ja pöyräilykypärät ovat olleet in jo kauan, mutta nyt on jo siirrytty takkeihinkin :D
Nämä taas on äidin syntejä eli en tiedä, miten suuren vikatikin tein, että puin tämän kirpparilta löytyneen ballerinamekon neidille, kun hän ei sitä osaa vielä itse pyytää. Toiveissa kun olisi, ettei hänestä tulisi mitään ihan mahdotonta prinsessaa, jolle kelpaa vain hörhelykset. No oli pakko kokeilla ja toisaalta ei tämä aihe aina ole kasvatusksen tulosta. Oma äiti yritti prinsessajuttuja laittaa mulle, mutta en niistä tykännyt ollenkaan, joten kai se on pitkälti luonteestakin kiinni. 

3 kommenttia:

  1. Ihana tuo sininen pallotissis!

    VastaaPoista
  2. Ekaa kertaa kyläilemässä blogissasi ja pakko kommentoida tuohon pukemiseen. Meillä esikoispoikaa ei juuri pukeminen kiinnosta. Pukee toki itse, ettei alasti tarvi kulkea. Kuopus sitten taas on tyttö ja rakastaa pukeutumista. Alle 1-vuotiaana jo puki kaiken mahdollisen päälleen tai ainakin yritti. Erityisen kivaa oli hakea pyykkitelineestä se ainut mekko ja kontata jonkun perässä niin kauan, että sai pukemisapua sen kanssa. Mulla kun oli ajatus, että mitään mekkoprinsessaa ei kasvateta ja alkuun prinsessavaatetta tuli vaan lahjaksi. Niin mielellään toinen kuitenkin tyttömäisesti pukeutuu, että unisexvaatteet alkaa olla vähemmistönä.

    VastaaPoista
  3. Ihania tissiksiä, erityisesti tuo sininen! :) Ja onpas teillä hienot verhot! :)

    VastaaPoista