torstai 28. helmikuuta 2013

Mäyräkoira espanjalaisittain


Teki mieli yhdistää mäyrikseen mustavalkoisia palloja ja ideaksi tuli mekko frillalla. Tästä tuli nyt maksimipituinen ja koska mäyristrikoo joustaa, niin menee varmaan todella pitkään lyhyiden hihojenkin ansiosta. Frilla vain nousee ylemmäs tunikapituuteen myöhemmin. 

Ylempi frilla pikkupalloa ja alempi frilla, joka samasta kohtaa helmassa kiinni ylemmän kanssa isompaa palloa. Kanttauksiin käytin trikoota resorin sijaan ja ompelin sen kaksinkertaisen reunaan saumurilla ja tikkaus päälle. 

- Kaavana Ottobren 4/2012 Littele lamb raglanpaita, josta tein lyhythihaisen ja samalla hieman kavensin, jottei mekosta tulisi liian väljä.
- Rypytin framilonin avulla olkapäät ja keskeltä edestä tuomaan tyttömäistä fiilistä.
- Frilla on ommeltu suoraan paidan helmaan. 
- Pikkupallofrilla on tuplakello eli asetin kankaan kaksinkerroin neliönmuotoiseksi palaksi ja leikkasin siitä ympyrän ja keskelle reiän eli siitä tuli ns. 2 ympyränmuotoista kaitaletta, jotka leikkasin auki ja yhdistin saumurilla tuplakelloksi.
- Isopallofrilla on puolitoistakertainen kello ja sen korkeus on puolet suurempi kuin pikkupallossa.
- Rypytin kummankin frillan suoran ompeleen avulla (maksimi tikinpituus) sen kokoiseksi, mikä paidan helma oli ja kiinnitin frillat helmaan.
- Lopuksi kanttasin pääntien ja frillan kaksinkertaisella trikoolla eli leikkasin n. 3cm leveää trikoosuirua ja ompelin sen saumurilla reunaan oikeat puolet vastakkain. Helmassa ei kanttausta saa missään nimessä venyttää, kuten päätiellä, koska muuten se alkaa vetämään kaarta sisäänpäin. Pidin suikaleen siis löyhänä ja venytin mielummin pallokankaita pikkasen niin kaitale kääntyy nätisti kaaressa. 
- Lopuksi tikkasin suoralla päältä, jottei reuna nouse ylös ja saumusauma näy alta.
- Pikkupallosta teki mieli tehdä vielä vyö, joka näkyy sovituskuvissa vyötäröllä. Leikkasin reilu 10cm suikaleen ja ompelin sen kaksinkertaiseksi vyöksi ja tikkasin reunat ympäriinsä. Vyötä voi käyttää myös päässä pantana rusetille solmien.


14 kommenttia:

 1. Hieno mekko! Ihania yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 2. Ihana! <3 Saanko käyttää omille neidoille ideaa? ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, juu ehdottomasti saa käyttää, siksi rustasin työvaiheita tuohon ylös ;) Tulin eilen kotiin ja sanoin miehelle, että nyt tuli idea, ihan nopea ompelu, mutta vähän siinä kesti, kun tuota frillaa sihtasi paikoilleen. Yksinkertainen frilla olisi ollut helpompi, mutta ei voi mitään, kun visiossa oli kaksi kerrosta :D

  VastaaPoista
 4. Ihana ja pirtsakka mekko, sekä suloinen malli :)

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko ja suloinen tyttö :)

  VastaaPoista
 6. Mielettömän söötti mekko! Ihana yhdistelmä =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos :) Josko huomenna saisi taas ommeltua, kun sain vanhan työtuolini takaisin. Selkä kestää ompelua vain siinä, mikä hieman outo juttu... Muissa tuoleissa teen kaksi saumaa, niin selkä on sökö.

  VastaaPoista