sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Puuvillaneuletunika


Viime aikoina on tehnyt mieli pitää puikkoja kädessä. Mulle tyypilliseen tyyliin viittä vaille valmiita on on pino. Niistä puuttuu kaikista jokin ihan pikkujuttu tai jopa ovat vain päättelemättä(!). Mutta kiva saada jotain viimeisteltyäkin ;) Kuvan tunika on pumpulimaista puuvillalankaa, silmukoita 106, 110 alaresorin jälkeen, puikot 8 ja tehty suljettuna alhaalta ylös. 
Malli taas omasta päästä fiiliksen mukaan. Ensin ajattelin tehdä pystysiksakia, mutta päädyinkin tähän korkkiruuviin eli pitsireikä siirtyy yhden silmukan verran vasemmalle ylös mentäessä. Koko homma on jälleen saumaton eli kädentiet on tehty silmukoita lisäämällä ja kavennettu pyöreänä myös. Alaresorin tein 1o kiertäen, 1n ja tuo oikea siksi kiertäen, että löyhän struktuurin vuoksi tavallinen 1o, 1n ei olisi ollut yhtä siisti ja selkeäkuvioinen. 

Tässä muutama viittä vaille valmis... Nämä eivät valitettavasti ole vielä viimeistelyssäkään, kun hiihtoloman puikkotyöksi hyökkäsi inspiraation vuoksi peitto ja kuten voi arvata, se on työllistänyt ihan tiiviisti :)
Hiihtoloman piirtelijät työn touhuissa. Ylimmässä kuvassa 6v:n tekemät kortit. Meillä pojat on aina harrastaneet omien korttien tekemistä. 6v. otti hahmot mangahirviöpiirustuskirjasta mallista piirtämällä. Äiti oli aika yllättynyyt, miten hienosti se sujui. Pienin veteli taitojensa mukaan viivoja (ei osaa vielä ympyrää) ja vanhin piirsi mallista Simpsoneita.
 Taideteosten teippaamisten jälkeen teipillä laitettiin kiinni Joutomaan juliste sekä muutama sivu viimeisimmästä Kotoliving-lehdestä. Teipit täältä.

3 kommenttia:

 1. Mun on varmaan pakko saada nuita teippejä :)

  Ihania syntynyt puikoille, voi kunpa pysyisi puikot minunkin käsissä.

  VastaaPoista
 2. Puikot on heilunut kyllä vauhdilla!!!

  VastaaPoista
 3. Mieletön tuo neule!! Oispa kiva nähdä se myös päällä!

  VastaaPoista