sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kööpenhamina osa 1

 Pari viikko sitten käytiin Köpiksessä viikonloppureissulla. Oli todella tehokas reissu ja paljon tuli nähtyä hyvän reittisuunnitelman vuoksi. Olin karttaan merkannut kaikki vierailtavat kohteet, niiden aukioloajat jne. Sunnitelmaan en sinänsä käyttänyt paljoa aikaa vaan tein sen edellisenä iltana todella nopeasti netin surffailujen avulla. Keskustassa olin kipaissut joskus lapsena, mutta tällä kertaa tsekkasin kaupungin ihan eri näkökulmasta. Eli lähinnä muotoilun ja lastenmuodin mekkana lähdin tarkastamaan paikat ;) Paljon blogeista tuttuja juttuja tuli koettua livenä!
 Tässä tanskalaista tyyliä yhdistää vanhaa ja uutta, puuta ja valkoista näkyi ihan hotellin aamiaista myöden! Ranskalaiset tosin olisivat heittäneet veivinsä nähtyään homejuustoja aamiaisella!
Alla kuvissa ollaan Karusellassa. Keskustan liike, jossa paljon taskalaisia lastenvaatemerkkejä 
ja muita lastentuotteita! Saatiinpa vielä palvelua suomeksikin!

 Yksi kangaskauppakin löytyi vanhemman keskustan puolelta. Tosin valikoima oli joustamatonta juhlapukukangasta enemmän, mutta yksi raitatrikoo lähti kyytiin alelaarista.
 Kivijaloissa kirjaimellisesti on putikkeeja paljon ns. kellarikerroksessa, niin kuin tämä Mini Ministeriet, jossa ommeltujen käsitöiden lisäksi myytiin Ej Sikke Lejtä ja muuta. Pienvalmistajien ompelemia lastenvaatteita näkyi tuolla melkoisen paljon enemmän kuin Suomessa, jossa liveliikkeissä pääsiassa enemmän suurempia brändejä. Voisiko tästä päätellä, että tanskalaiset osaavat ostaa enemmän käsityötä vai turistit Tanskassa?
Ja tässä värikäs Gronlykke
Talojen julkisivut ovat todella paljon rohkeampia kuin meillä Suomessa. Todella hienoja kivijulkisivuja ja kontrasteja tummien ikkunankarmien kanssa! Vanhojen rakennusten tila ei todellakaan ole viimesteltyä eli aika ronskilla otteella kunnostettuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti