lauantai 15. maaliskuuta 2014

Suuri minipäivitys

Meillä on joulusta asti linnailtu ja nyt taas nukkekotijutut aktivoituu. Linnaprojekti alkoi, kun ekaluokkalainen näki marraskuussa tämän. Sen jälkeen hän toivoi joululahjaksi linnaprojektia eli tarvikkeita rakentamiseen. Nukkekoti-sanaa poika ei halua käyttää vaan kaiken pitää olla "linna"-nimikkeeseen sopivaa. Joulupukki toi sitten puutavaraa ja rakentaminen alkoi. Tässä päivityksessä vasta ihan muutama kurkistus linnaan ja sen lisäksi näpertely on laajentunut myös varsinaiseen nukkekotitouhuun. Pikkuneiti sai käyttöön tämän, vaikka hänen leikkinsä tuntuu enemmän olevan vielä tavaroiden siirtoa, tyhjennystä kasseihin ja kuljettamista ympäriinsä. Mutta nyt on listalla the nukkekoti itselle ja ebay on jo kahlattu ja järkevä suosikki löydetty. Vielä se on tilaamatta, mutta pian pian... Ehkä vielä yksi kahlauskerta ja sitten päätös pöydälle. Sillä välin on näperretty kaikkea "tarpeellista".  
Feikki tilkkupeitto kankaasta, jossa valmiiksi ruudut. Välissä fleeceä, tausta yksiväristä puuvillaa ja koristeeksi käsin tikattu ruudut pullolleen.
Nukkekodin lapsikokoinen mekko puuvillasta. Ommeltu kokonaan käsin. Huh, todella näpertelyä...
Grillivartaasta ja pellavanarusta luutia.
Pieniä laukkuja virkaten puuvillalangasta.
Pieniä koreja pellavalangasta.
Lankakeriä pillinpalojen läpi kieputettuna. Vyötteet ovat aidosta Dropsin vyötteestä, jossa teksti oli näin pientä, että leikkasin suoraan suikaleita näihin mineihin sopivilla teksteillä ;)
Mattokudontaa tyylillä supersimppeli. Kieputin pellavalankaa kirjan ympäri ja kudoin kanavatyöneulolla puuvillalankaa ees taas. Toinen matto kirjan toiselta puolen ja toinen toiselta.
Valmisherkkuostoksia Etsystä + muotteja leivontaan.
Palmikkotyyny.
***
Ja sitten päästään linnaan!
 Tässä kuva linnan salista viime viikolta, jolloin itse kuningas saapui asumaan sinne. Poika oli mennyt asettelemaan herran tähän asentoon tuoliin ja laittanut kirjan käteen. Linna on vielä todella kesken, mutta paljon jo ehditty tehdäkin joulun jälkeen.
Keittäjä saapui myös samalla kyydillä kuin itse kuningas. Keittiön liesi tuli puuvalmiina ja maalasin sen kaapista löytyvillä maaleilla. Ilme muuttui aika helposti! Puita on myös pilkottu keittiöön.
Erilaisia patjoja tein vanhantyylisistä kankaista, välissä fleeceä pehmusteena.
Elämäni ensimmäinen pönttöuuni! Tein sen keittiöpaperirullasta kera muutaman pilttipurkin kannen, pitsin ja kuminauhan, maalin ja lakan. Eläimille on tullut aitous ja ruokaa liiman päälle aseteltuna.

4 kommenttia:

 1. nukkekodin tekeminen viehättää mua kans jotenkin. ajattelen että sit ku tyttöni on vähän vanhempi. voimme uudistaa tuon vanhan perusnukketalon uuteen uskoon.

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää linnassa! Tuo pönttöuuni on niin hieno. :) Olis varmaan kivaa näpertelyä ja mielikuvitusta sais käyttää tuossa nukkekoti jutussa.

  VastaaPoista
 3. Hieno tulee! Nukkekotijutut huvittais mua kans kovasti, ja lapsuuteni vanhan Lundbyn olen purkanut remonttia varten. Kaiken muun jalkoihin se vain on jäänyt, eikä nuo poikaset kauhean innostuneita asiasta ole. Ehkä remontoin sen ihan itselleni sitten kun lapset ovat isompia :)

  VastaaPoista
 4. Wau! Pönttöuuni varsinkin ihan mahtavaa kekseliäisyyttä! :)

  VastaaPoista