torstai 15. tammikuuta 2015

Uusi nukkekoti ja muita tuunauksia

Uusi nukkekotiprojekti alkoi ennen arkeen paluuta ja hyvässä vauhdissa jo ollaan. Pinnat on maalattu ja ikkunatkin jo melkein. Runko ostettu Englannista ja saapuu tietenkin osissa ja maalaamattomana eli värit saa päättää itse. Hinta on kyllä tosi hyvä kokoon nähden. Postikulut olivat 55 puntaa eli aika paljon sisällön arvoon nähden, mutta oli laatikolla painoakin. Kaikenkaikkiaan kokonaisuutena suhteellisen OK-hintainen moneen muuhun verrattuna. Itselle tärkeintä oli ulkoasu ja huoneiden määrä/jako eli ei turhia ahtaita portaikkoja. 

 Seuraavaksi pätkitään lattialankkuja, että saadaan ne asennettua paikoilleen. Tulossa on varmaankin puunväristä lattiaa (olen lajitellut tikkuja sävyjärjestykseen ja valinnut parhaimpia, tikut Biltemasta sytyketikkuja, jotka todella siistejä täyspuu"lankkuja").


Nukkekodin salmiakkiseinä on skräppipaperia, mutta vastaavanlaisesta kuosista (Tigerin kontaktimuovi) tuunasin kenkälaatikoita. Ei liity tämä varsinaisesti nukkekotiprojektiin, mutta samantyylistä askartelua.
Karjanpiirakat valmistettu meidän tapaan riisipuuro soijamaitoon (sininen alpro). Tällä kertaa jauhoina ruista ja spelttiä. Seuraavaksi kokeillaan ilman spelttiä ja ruis vaihdetaan tattariksi. Karjalanpiirakoiden tekeminen ei ole kovin vaikeaa. Suosittelen kaulimaan soikion ja asettelemaan sen leivinpaperille ja vasta siinä vaiheessa täyttää ja rypyttää. Tällöin veltoksi käyvää piirakkaa ei tarvitse enää nostaa ylös ja siirtää pidempää matkaa. Suolaa pitää piirakoihin laittaa melko paljon, jotta niihin tulee se tuttu maku. Puuroon lisätään meillä aina voita ja vielä valellaan sulalla voilla koko piirakka päältä. Paistetaan niin pitkään että tulee erittäin rapeaa (kannattaa kaulia taikina mahdollisimman ohkaiseksi).


1 kommentti: