maanantai 4. huhtikuuta 2011

Norjalaisia ja tumput

Vauvalle tein ensi syksyksi pari norjalaista ja kun lankaa vielä jäi, tuli jämistä tumput niin että sain käytettyä langan kirjaimellisesti loppuun. Vaaleanpunainen on neulottu Sublimen merinosta (suosikkilanka, löysin kerän poistosta 2,5e, muuten on aika turkasen hintavaa). Valkoinen on Sublimen soijaa muistaakseni ja se on samaisesta poistosta. Nämäkin ovat olleet viimeistelemättä pitkään, kun olen aina inhonnut vyörien laittoa. 


Nyt kuitenkin keksin hyvän nyörivaihtoehdon: Loin silmukat puikolle koko nyörin mitalta, neuloin ainaoikein ja päättelin. Henkilökohtaisesti en pidä virkatuista, kun ne kipristyy, yksi vaihtoehto on tehdä pyöritetty nyöri ala-astetyyliin, mutta se ei joust. Putkeen neulominenkin on vähän turhan työlästä ja vauvan kokoiseen työhön silmukkamäärä putkessa olisi onnettoman vähäinen. Olen siis äärimmäisen onnellinen tähän uusimpaan nyörikokeiluuni.


Ja vielä piti päätellä tämä vihreä, edellisiä hieman suurempi myssy, joka oli jäänyt syksyllä kärkeä vajaaksi alkuraskauden pahoinvoinnin lamaannuttaessa. Tämän päättelin villiin tyyliin ja tuli väriin sopivasti "maahistyylinen". Lanka on myös Sublimen soijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti