tiistai 12. huhtikuuta 2011

SIKSAK-peitto neuloen

Peittofriikki on jäälleen ollut puuhissaan ;D


Tämä peitto kuuluu sarjassa niihin päättelemättömiin, jotka ovat odottaneet puolesta vuodesta vuoteen pelkkiä langan päätteilyitä! Peitolla ei tosin ole ollut kiirekään, koska on vauvanpeiton kokoinen (suurehko sellainen) eli menee hyvin ainakin pinnasänkyyn päiväpeitoksi tai on varmaan isompikin, en ole tarkkaan mitannut.

Ideana oli päästä neulomaan siksakia, jota en ole ennen tehnyt. Kävin lukemassa netissä jonkin ohjeen ja sovelsin sitä. peittoon. Silmukoita kavennetaan ja lisätään samalla rivillä ja siitä muoto muodostuu. On siis äärimmäisen helppoa! 


 Värejäkään en suunnitellut sen enempää, koska en tehnyt peittoa kellekään tietylle, vaan taas ryhdyin vain toimeen kokeilumielessä. Valkoinen ja ruskean sävyt olivat melkoisen retrotyyliä, joten ajattelin pehmittää sitä seuraavilla väreillä ja otin oranssin kaveriksi mintun tai vaaleanturkoosin, josta taas tuli mielestäni aivan kasarijuttu. Väritys on mitä on ja peitto päätyy meidän kolmoselle.

4 kommenttia:

  1. Voi miten hieno! Hauska tuo siksakmalli!

    VastaaPoista
  2. Olis ihana tehdä joskus sellainen, jossa joka raita eri värein... Oli yllättävän yksinkertainen juttu tuo siksak. Joskus pitää kokeilla samaa juttua virkaten.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana siksak-malli! Osaatko sanoa mitä eroa tässä on verrattuna normaaliin siksak-neuleeseen? En ole nähnyt aiemmin tällästä tylppäkärkistä :)

    VastaaPoista