maanantai 12. maaliskuuta 2012

Jättimäinen kirppispäivitys

Laitoin viikonloppuna jättimäisen määrän pieneksi jääneitä vaatteita ja vaippoja myyntiin Facebookiin. Vaatteet on eri palstoilla merkkien mukaan, vaippoja täällä. Lisääkin pieniä pitäisi blokata pois lasten vaatevarastoista, koska vievät siellä ihan turhaan tilaa. Loput vien myyntiin taas Pikku-Siiliin Turkuun tässä kevään aikana.
Kerään kirppikseltä kaikkea sopivaa, mutta myös paljon vielä liian suurta odottamaan. Suuria laitan laatikoihin koon mukaan ja pian pitäisi käydä taas seuraavan koon laatikkoon käsiksi eli 92cm. Olen huomannut, miten monet ostavat aina vain juuri sillä hetkellä lapselle sopivia, eikä ollenkaan suurempia. Meillä lapset ovat kasvaneet niin hirmuista vauhtia, että ihan huoletta on voinut napata myös hieman suuria. Tällä hetkellä pienimmällä on ikää 9½kk ja parhaiten sopii 86 senttiset. Iso osa 80 senttisistä on jo liian pieniä, joten 92cm pitäisi käydä läpi, kun niistä on pienimmät on varmaan käyttökelpoisia. On hirmu pitkä, painaa 11 kiloa ja jalka on yhtä suuri kuin isoveljillä saman ikäisenä eli 21 menee survoen. Ensiaskelkengäksi tulee siis varmaan 22, kuten veljilläkin. Toivottavasti kasvu joskus vähän rauhoittuu, ettei tulis ihan kauheeta hongankolisuttajaa suksikoon jaloilla. 

Melkoisen paljon on tullut löydettyä aika tyttömäistä, koska niin monet suomalaiset käyttävät niitä tytöillä, joten kirppikset on niitä täynnä. Poikien jälkeen en vierasta vaaleanpunaista ollenkaan, mutta pelkästään kaappi ei saa sitä olla ja siksi ihania piristyksiä on mm. vihreä neuletakki alla. Kaikki päivityksen vaatteet eivät ole samalta reissulta vaan tässä on useampi kirppari takana.

Kesähattuja olen sitten ostanut kai naapureillekin, mutta euron puolentoista hinnoilla ne ovat vain jääneet käteen. Ainakin niitä on sitten joka suunnassa ja vaikka asuun sopivia, jos niin haluaa.



Kuvassa yllä on puuvillaisi kypäräpipoja eri koossa, pienin on hieman käytetty, muut oli uusia ja hintaa 2e. Jonathanin hattu oli kans edullinen, kuten kaikki muukin. Mulla on sellainen periaate, etten osta kovin kallista kirppareilta, koska olen siellä ns. kirppisfiiliksellä. Joskus, jos on jokin todella spesiaali, joka menee yli normaalien kirppishintojen, mutta on hintansa arvoinen, ostan kyllä. Esim. 50 euron Manduca oli sellainen, mutta 50e ei siitä paha. Vaatteesta 8-10e on jo tosi paljon eli siinä kohtaa pitää olla sitten jo todella ihmeellinen. Muuten hinta ei kyllä ratkaise eli vaikka olis kuinka halpa jokin käytännöllinen, mutta kuosillisesti ei mun makuun niin sinne saa jäädä. Pointti on just siinä, että joka reissulta löytää vain parhaat. Parhaat on tietty kaikki kivat merkkivaatteet, jotka on alihinnoiteltu eli niistä tykkää varmaan kaikki :)


Perusmekko, joka kerrankin pehmeää trikoota, eikä puuvillakangasta niin kuin monet tyttöjen kesämekoista. Oli pakko ostaa parilla eurolla, kun mukana oli voi vitsikkäät hatut :D


Neuletakki, jollaisen olen joskus löytänyt kummitytöllekin. Koko on 80, mutta kuten yleensä takkimalliset menee suhteessa pitkää eli tuo on hirmu iso livenä. Alla tyttölakana kankaasta, josta mulla oli roosan värisenä peitto vauvana ja aiemmin löysin siitä väristä pussilakanan M:lle. Kiva tuo vihreäkin. Teen siitä varmaan jotain, koska kangas ei ole kauttaaltaan täydellinen.


Ystävä osti pikku-uikkarit ja toiselta kirppikseltä salaa M:lle bambimekon, jonka hinta ylitti oman kirppisrajan (6e) ja jätin sen siis ensin. Bambimekkoon löytyi bambisukkikset ja läjä muitakin sukkiksia, jotka kaikki eivät ole tässä kuvassa vaan jossakin pesussa tms.


Mustat kengät ostin Zaran alesta tammikuussa, oikeanpuoleiset olivat 6e kirpparilta, tosin kassalla 3e, kun paikassa olikin -50%. Ovat melko priimat, koko 21 ja saan ne juuri ja juuri laitettua jalkaan. Ei siis kallis investointi nopeasti kasvavalle jalalle.


Priimakuntoinen sadetakki oli edullinen, samoin Reiman vetoketjulliset hanskat (2e). Vastaavanlaiset oli toisella kirpparilla 10e, joten kannatti taas vähän kompata pidemmälle ja pitää omasta hintarajafiiliksestä kiinni.

Sitten on lähtenyt mukaan vielä nukkejutuille kaikkea. Kuviin eivät ehtineet kummitytölle menneet nuken kantokoppa/turvakaukalo vaattepinon kanssa, koska se on jo annettu hänelle. Oli vaihtarilahjus, jotta hän suostuu luovuttamaan pinkin pottansa M:lle ;D Aluksi teki tiukkaa, joten piti keksiä jokin kannustushomma. Minikokoiset vauvanvaatteet ovat ihan parhaita nukkejuttuja, koska ovat yleensä hyväkuntoisia ja paljon kestävämpiä kuin varsinaiset nukenvaatteet. Baby Born on vähän liian keskonen, mutta jotain hänellekin voi löytää. Keskimmäisen Pekka-vauva kuvassa alla. Yritän katsoa helposti puettavia juttuja, että pukemiseen ei tarvittaisia aina aikuisen apua.


Liivimekko menisi vielä melkein M:lle, mutta pidempänä sopii nukelle ja on helpostipuettava.

Tässä vielä kuva, miten isä harjoittelee tyttövaatteiden pukemista :D Olis varmaan jännää olla mies ja joutua ensimmäisen kerran miettimään hamejuttuja ja hiusjuttuja. Ensin puetaan pitkähihainen paita, sen päälle singoalla tunikamekko (jolla aika paljon pituutta), ja sitten viimeiseksi nuo edellisen päivityksen makkaramallin villapotkarit. Lopputulos näkyy huonosti tässä kuvassa, mutta makkara muuttuu käärmeeksi, joka on juuri syönyt hiiren ;D On kyllä ollut hirmu suuri apu, että vaatteet on lajiteltu tangoille tyyppijärjestykseen niin yllättävän vähän on tullut mitään mielenkiintoisia yhdistelmiä, kun näkee suoraan henkarilta, mikä vaate kyseessä.

1 kommentti:

  1. Pitänee lähteä taas kirppiskierrokselle - välikausivaatetus olisi ajankohtainen. Ihana tuo viimeinen kuva (ja teidän lattia ;O) )

    VastaaPoista