sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Villahenkselipotkarit

Retrovillahaalarit + dilemma (apua!)

Nämä tein myös jo jokunen aika sitten. Näistä tuli suosikit, tosin nyt hieman hirvittää näitä käyttää, kun neiti konttaa oikein jo kunnolla niin polvista kuluu ihan varmasti. Voisi painottaa niin, että laittais villabodyn kanssa päikkäreille. Kanttaukset merinovillasta sujui ihmeen hienosti, odotin jotenkin katastrofia. Tuli ihanan joustavat kanttaukset, mutta jämäkät silti. 

Sellainen katastrofi kuitenkin tällä hetkellä on, että etu- ja takakappaleisiin tekemäni tukikerrokset pinkistä neuloksesta alkavat purkautumaan saumurihuolitteluista. Hmm...miten tämän selittäisi selkokielellä...eli etu- ja takayläosassa menee kainaloihin asti toinen kerros villaneulosta. Olen huolitellut tämän kakkoskerroksen hulpion saumurilla ennen haalarin kokoamista. Ja nyt se saumurisauma purkautuu eli tukikerroksen hulpio alkaa olla ilman saumurointia! Koska tämä huolittelusaumurointi alkaa ja päättyy punaisiin kainalokanttauksiin, en saa hulpiota saumuroitua uudelleen päästä päähän ilman kanttausten purkua! Ja sitä en oikein mielellään tekisi. Tuli jo mieleen, että tikkaisin poikkisuuntaan tukikerroksen päällikerrokseen eli jokin joustava tikkaus menisi oranssin nauhamerkin alta, mutta sekään ei oikein kuulosta houkuttelevalta. Täysi dilemma siis, miten estää tukikerroksen hulpiota purkautumasta...vai annako vain olla...arvatkaapa ärrrrrsyttääkö?


 Haalarin alla on Mam:n villabody ja yhdessä nämä toimivat (lanoliinitettuina) vaippakäytössä.

1 kommentti:

  1. Josko käsin ompelisit sen reunan villalangalla? Siis silleen että pistät aika kaukaa ja sit aina lenkistä läpi. Sen verran pikkanen vaate kyseessä että varmaan käsityönä helpoin ja nopein... :)

    VastaaPoista