tiistai 24. heinäkuuta 2012

Vadelmakausi alkaa

Vadelmat alkavat kypsyä ja meillä saadaan niitä kotipihalta pakkaseenkin jo toista vuotta. Jokunen vuosi meni, että saatiin kunnolla tuottamaan, kun jänikset söivät niitä talvella. Vadelmakauden kunniaksi Maisa sai vadelmahaalarit, jotka kaavoitin mahdollisimman saumattomiksi. Vain takana keskellä menee sauma selässä sekä haarasauma. Peppua on takakeskisaumasta muotoiltu niin, ettei haaraan tarvittu kiilapalaa ollenkaan. Mökille oli onneksi tullut yhtä punaista resoria, josta sain henkselinauhat. Ompelukoneet näkyvätkin seuraavassa kuvassa takana.
Vadelma voi jonkun mieleen olla tavallista tummempi kangas pienelle, mutta tässä kohdin huokaisin, että on kerrankin oikean värinen, että polvet ja peppu pysyy siisteinä. Vadelmaneulosta saa Majapuusta. Täällä kortteina ja täällä sisustuskuvana.
Kuten kuvista näkee, neiti keksi jälleen näyttää ylpeänä, miten osaa kävellä edestakaisin. Tosin pienen huijauskannustuksen jälkeen.
 Ja sitten se on moro ;)

14 kommenttia:

 1. Ompas kyllä kivaa tuo vadelmakangas vaatteena!

  Vieläköhän uskaltas parit naruhaalarit pyöräyttää tolle pottailijalle, ne on niin söpöjä! Tosin haalarot ei kauheen käytännöllisiä pottaillessa. Silti! Ihanat siis! :)

  VastaaPoista
 2. Voih jettä ku suloiset! Sopii tosi hyvin tuo kuosi lapsillekin! Tosi tosi tosi ihana <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat haalarit! Kiva nähdä tuo kuosi vaatteena.

  VastaaPoista
 4. Ihana, eikä ollenkaan liian tumma. Mie itse vierastan valkopohjaisia, kun likaantuu ja menee pilalle aina ihan liian nopsaan :)

  VastaaPoista
 5. Oi kun ihanat!

  P.S. suosittelen ottamaan pois kirjainvahvistuksen kommenteista, kun ne on nykyään muuttuneet ihan tosi vaikeiksi, ota mielummine käyttöön kommenttien vahvistus. :)

  VastaaPoista
 6. Onpas tosi ihanat! Ja mahtavat kuvat :)

  VastaaPoista
 7. kyllä minäkin tykkään, että tuo on parempi väri lapselle kuin valkoinen (mikä valkoinen?!?? pari kertaa päällä ja het on vähintäänkin harmaa... ;))
  ja tuo on niiiiin ihanaa kangasta, eli saapui se tänne lahden toisellekin puolelle - visio jo valmiina mitä siitä syntyy! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana pieni taaperotyttö! Ja ihanat vadelmahaalarit! =)

  VastaaPoista
 9. Ompas kivat haalarit! Kivalta tosiaan näyttää tuo kangas =)

  VastaaPoista
 10. Tuunasin taas vähän noita kommentointiasetuksia. Ne sitten eivät ole olleet mun puolella eli kenkkuilevat aina. Joudun mm. laittamaan erikseen joka kerta, että salli kommentit, muuten ei tule ollenkaan kommentointimahdollisuutta. Jokin ihme asetus on vielä jossakin päällä, mutta nyt pitäisi ainakin olla sanavahvistukset pois päältä ;)

  VastaaPoista
 11. Jopas on herkullinen kangas! Ei yhtään liian tumma lapselle :)

  VastaaPoista