lauantai 2. maaliskuuta 2013

Väriä lepakkopaitoihin!

Kolme lepakkopaitaa Meandin paitaa mukaillen. 
Punainen pallosingle + mustavalkoinen ohut trikoo kaapin perukoilta
Aiempiin siksak-lepakkopaitoihin tein suoran pääntiet, koska kangas oli todella laskeutuvaa ja niissä päärme toimi hyvin. Näihin sopi paremmin hieman uurrettu pääntie, johon ompelin "kanttaukseksi" kaksinkertaisen trikoosuikaleen ja tikkasin päältä. Punaiseen versioon tein vielä olkasaumoihin trikoosuirusta lisäkoristepalat.
Tässä vielä iltahämärässä otetut kuvat, miten leikkasin paidat. Kangasta meni tällä leikkuutavalla kaksi korkeutta. Viikkasin singlen nelinkerroin niin että eteen keskelle tuli taitos. Leikkasin kaksinkerroin asetellun Meandin paidan ääriviivoja myöden lisäten hieman saumanvaraa. Näin etu ja takakappale tuli molemmat kerralla ja ne ovat samanlaiset. Lopuksi uursin pääntiet, kuten ylempänä pallopaitakuvassa näkyy. Meandin paidassa on lyhyehköt hihat, joten lisäämällä pitkät resorit hihoista tuli pitkähihaiset. Tarvittaessa resoreiden avulla hihoja voi nostaa ylemmäskin. Myös paidan pituuteeen tuli alaresorin verran lisää niin menee legginsien kanssa paremmin.

7 kommenttia:

 1. Ooo.. kevät!! Näistä tulee niin kevät fiilikselle :) Hienot!

  VastaaPoista
 2. Että on upeat värit! Rakastan pallokuoseja!!

  VastaaPoista
 3. Oma suosikki on tuo punapallo. Olisin tahtonut keltaiseenkin mustavalkoiset lisukkeet, mutta aattelin, että tulkoot kevään kunniaksi vähän värikkäämpi versio, kun mustavalkoraitatrikootakaan ei olisi enää riittänyt. Turkoosipallo on kaverille :)

  VastaaPoista
 4. IhaniaIhaniaIhania! Niin keväisiä/kesäisiä ja raikkaita :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihania! Kivan värisiä ja malli sopii sulle :)

  VastaaPoista
 6. ihania värikylläisiä paitoja!

  VastaaPoista
 7. Niin siis saahan sen kaavan tehtyä helpommin noinkin =) Ihanan pirtsakoita B-)

  VastaaPoista