sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Karvaiset kalsarit

Ensimmäinen ompelupäivä takana mökillä, tuloksena iso pino kaikkea, joista tässä ensimmäiset. Mies valitteli  eilen aamulla kalsaripulaa (juu, koska en enää suostu pakkaamaan keväisin hänen vaatteitaan tänne, kun pakkaan jo omat ja kolmen lapsen). 
No koska helteellä tarvitaan ehkä kuitenkin edes kalsarit jalkaan niin surautin kolmet karvatupsukalsarit Siiristä ja Myyrystä :D Mintuissa on pikkasen pidemmät lahkeet ja kahdessa vyötäröllä huippupehmeä kuminauha, mutta koska sitä ei ole täällä loputtomiin, testasin keltaisiin kaksinkertaista trikookaitaletta ja hyvin pysyy ilman kumppariakin!
Tässä kankaita, jotka aattelin loman aikana tuhota. No eilisellä vauhdilla täytyy hakea lisää kotoa, koska tästä on jo monta metriä kulunut! Mies on napannut retron jättipyykkikorin jostakin saunamökin perukoilta ompelukoneiden kuljetukseen ja aika hauskasti sopii kankaiden säilytykseen.
Eilen valmistuneiden lisäksi ehdin illalla vielä leikata ison pinollisen seuraavia odottamaan ompelua. Kiitos valmiiden kaavojen, jotka ovat järjestyksessä mapissa, muuten vauhti ei olisi tämä! Tänään on vielä päivällä liian kaunis ja tyyni ilma ompeluun, mutta ehkä sitten illalla... Sen verran tuli jo yhden päivän aikana tehtyä, että koneiden tänne raahaaminen veneellä tuli jo perusteltua :D Onneksi otin tänä vuonna peitetikkikoneenkin, koska eilen lähes kaikki tuli tehtyä vain saumurilla ja peitetikkikoneella. Äidiltä otin lähistöltä Janomen suoraommelkoneen, jota tarvii myös, mutta vähemmän. Siksi se on nyt toisella pöydällä ja saumuri ja peitetikkikone tehokkaasti vierekkäin.
Viime vuonna asennetut pikkulaatikot on tosi käteviä ja sinne oli kivasti jäänyt viime vuodelta kumppareita, nappeja jne. Vielä puuttuu silitysrauta ja silityslautakin on hukassa, mutta jossakin täällä saaressa sen pitäisi olla... Kuvaan loput valmistuneet vasta, kun saan raudan ja aplikointijuttuihinkin sitä kaivataan...

1 kommentti:

  1. Onpas kätsyn näköinen laatikosto ja niin nättiä! Meilläkin on navetan perukoilla samanvärinen pyykkikori, mutta harmi vaan, että se on ovaalia mallia, niin ei noin kätevästi sovella kangaskoriksi. Tarvetta ois, kun on "vähän" hitaampi ompelutahti...

    VastaaPoista