keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Isomummin kesävermeet

ISOMUMMIN UUDET VAATTEET
86 vuotta täyttävälle isomummille on kieltämättä vaikea keksiä lahjoja. Tänä vuonna tuli mieleen, että vaatteita kun ei enää pääse ostamaan, niin varmaan niistä jo pula ja mukavista etenkin. Asuu edelleen kotonaan, mutta liikkuminen on hyvin rajoitteista ja tarvitsee aamuin illoin apua. Äitienpäiväksi tein ensimmäisen setin, jossa Sammalpolkutrikoosta T-paita ja erittäin joustavasta keltaisesta trikoosta alaosaksi housut, joissa resorityyppiset lahkeensuut samasta trikoosta, samoin vyötärökaitale. Eipä pitäisi tämän mallin puristaa ja olla ahdistava päällä. Kaavapohjina käytin taas kerran M-koon aluskerrastopaitaa ja L-koon leggareita ja lopputuloksella ei ole mitään tekemistä niiden kanssa eli leikkasin paljon suuremmaksi miettien samalla isomummin muotoa ja millaisessa hän viihtyisi. 
Tänään keskiviikkona soitin hälle iltapäivästä kysyäkseni, miten eka setti sopi päälle ja kuulemma hyvin. T-paita oli juuri sopiva, housut pikkasen ylipitkät, mutta onpahan kutistumisvaraa, ja onneksi on nuo resorityyppiset nilkat, niin ei kompuroi. Ihan kiva kysyä, mutta en sitten ottanut tästä ekasta setistä mitään mittoja, joten mututuntumalla jatkoin seuraavia. Sain illan aikana tänään 5 vaatetta lisää huomiseksi vietäväksi: 2 kpl shortseja, 1 kpl pitkät housut edellisten tyyliin, 1 kpl hihaton paita ja 1kpl hihaton mekkonen.

Vasemmalta alkaen rivissä punainen mekko, punaiset shortsit, keltavalkoiset shortsit, keltavalkoinen hihaton raitapaita sekä valkoiset pitkät housut. 
 Tein erittäin väljän mekon, koska isomummin asunnossa on todella kuuma kesällä ja tiukat makkaravaatteet huono juttu. Muutenkin on aina pitänyt isopäänteisistä paidoista. Mekossa on kainalosta helmaan vielä kiilapalat samasta Nanson  kankaasta, jotta helma saa lepatusta enemmän. Raidallinen on hihaton paita, joustavasta trikoosta ja se on Linneliltä. Nansot olleet kaapissa jo kauemmin. Valkoiset housut on superpehmeää ribbiä muutaman vuoden takaa Jätti-Rätistä.

Yläkuvassa kolmet housut pinossa, valkoiset ovat samanlaiset kuin äitienpäivän keltaiset pitkät housut. Nilkkoihin laitoin valkoisesta jälleen "resorit" ja vyötäröön Sammalpolusta kaitale. Kaikissa housuissa on nyt trikookaitale eikä kuminauhaa ollenkaan. Nanson keltavalkoinen ja punainen ovat shortseja. Teki mieli tehdä vaikka mistä kuoseista, mutta ajattelin, että parempi pitäytyä kokonaisissa seteissä, ettei isomummi ole ihan vapunkirjava.

ISOTISSISEN PAITA

Omalle äidilleni tein äitienpäiväksi isotissisen T-paidan. Leikkasin etukappaleesta 10cm pidemmän kuin takakappaleesta ja rypytin etukappaleen yläosan kainaloiden alta framilonilla ennen kokoamista. Näin kainaloiden alle eli rintojen sivuun jäi rypytyksen ansiosta pussimaisuutta, jolloin rinnat mahtuvat paremmin kyytiin. Helman tein pikkasen leveäksi niin että trikoinen kaitale helmassa pussittaa paitaa ja trikoo ei nuole mahaa. Ja iso pääntie kesäksi tietty tähänkin.

5 kommenttia:

 1. Ihana, että suvun vanhimpiakin muistetaan!

  VastaaPoista
 2. Ihana. Isotissisen paita. Sanana aika kaunis. :) Niin ja vaatteet nättejä, ja todella hyvä idea isomummille laittaa mukavia ja kauniita vaatteita.

  VastaaPoista
 3. Ihana lahjaidea isomummille ja hienosti olet onnistunut luomaan ikäihmiselle sopivia, mutta tosi kivoja vaatteita. Varmasti mummisi näistä ilahtuu!! :)

  VastaaPoista
 4. Olipa mainio idea lahjaksi! Nättien ja mukavien vaatteiden ostaminen helposti ei tosiaan ole helpoin homma.

  VastaaPoista
 5. Komppaan edellisiä: tosi hyvät lahjaideat ja varmasti hyvät käytössä :)

  VastaaPoista