maanantai 26. toukokuuta 2014

Mökillä synttärisankarin kanssa

Tämä hassu täytti eilen 3 vuotta.
 Lähdettiin viime viikolla neidin kanssa mökille päivä ennen miesväkeä. Käytiin pikaisesti paikallisella kirpparilla, josta löytyi alakuvan muki sekä hyväkuntoinen retrotäkki, jossa suhteellisen pehmoinen/moderni sisus eli ei ihan lumppua. Kipaistiin 3-vuotisneuvolassa, sitten siivoamassa Pikku-Siilissä meidän paikkaa, joka vielä ke iltaan asti siellä. Sen jälkeen vietiin isomummille edellisen postauksen kesävermeet ja kaupan kautta saareen.
 Mökille saatiin tuliaisina viime kesänä kaverilta saunaan pefletit palloneuloksista. Jokaiselle perheenjäsenelle on omansa ja nämä on leimasimella nimikoitu.
Leivonta ja ruuanlaitto on jostain syystä mökillä paljon hauskempaa kuin kotona. Oiskohan syynä rajallisemmat raaka-aineet ja sitä kautta saa käyttää enemmän luovuutta.

Kevätsiivous alkaa olla kunnossa. Tänä vuonna jaksetaan ehkä hieman naputella uusia juttuja mökille, kun kuopus alkaa olla jo järkevämpi (lukuunottamatta muutamia vauvakohtauksia, jotka päättyy isoon sotkuun keittiössä). Vauvan/taaperon kanssa on ollut huomattavasti vaikeampaa ekstrapuhteet lähellä merta, joten enkä taas ollaan siinä pisteessä, että niitä päästään jatkamaan ilman että on kireä fiilis. 
Hello Kittyjä kirpparilta, hyllykkö ostettu Tigerista viime kesänä.
Sunnuntai alkoi näin eli virallinen 3v. syntymäpäivä ja pari pakettia.
 Isosta paketista tuli Adora-nukke. Neiti tokas: "Mä luen ensin ohjeet." Sitten testattiin vähän vaatteiden riisuamista ja pukemista.
Iltapäivällä päästiin maistamaan neidin itse toivomaa kakkua, jonka toteutti tuttu naapuristosta.
Aino miinuspuoli tässä helteessä oli se, että männyn siitepöly pamahti täysille (juuri kun koivu hellittää täällä etelässä) ja joka paikka on keltaisen pölyn peitossa. Eikä siinäkään vielä mitään, mutta kurkku ja keuhkot meni sitä niin täyteen, että tulin käytännössä tosi kipeäksi. Flunssasta ei tietoa, vaikka olo on kuin keuhkoputkentulehduksessa. Mökissä oli pakko pitää helteen vuoksi ovia auki, joten siitepölylle oli altistuneena ihan koko ajan. Loppuviikonloppu meni sitten vähän väliä huilaten ja meressä istuen. Normiflunssaisena meri ei olisi ollut vielä hyvä idea, mutta siitepölyoireet eivät onneksi pahene kylmässä vedessä, päin vastoin olo helpotti, kun kroppa ei ollut tottunut tuollaiseen kuumuteen taas vähään aikaa. Kotona tilanne on sama (asutaan mäntypuiston/-metsikön laidalla), niin tällä viikolla ei ole oikein asiaa ulos. Kaatosadetta odottelen ja sitten pikkuhiljaa kesä voisi alkaa. Itse en kärsi heinistä (kopkop), joten itse kesästä saan nauttia ihan täysillä ja lähes kaikki hereilläoloaika saa sitten olla ulkona. Alakuvassa taustalla keskimmäinen puumajan rakennuspuuhissa. Kolmas rakennuskesä alkoi hällä nyt. Saa nähdä, mihin maja laajenee tänä vuonna :D
Nim. ensi syksynä allergiatesteihin/siedätyshoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti