perjantai 31. lokakuuta 2014

Sukkavyöry

Hupshei, sukkavarasto laajeni äkillisesti kesällä(!). Alkukesästä tuli tehtyä usea pari, joista muutamia ollut jo edellisissä postauksissa. Tässä loput kesäiset sukat. Mallit erittäin perusmallia ilman mitään ihmeellisiä kikkailuja. Näissä tärkeintä on sukkien istuvuus eli en voi sietää, jos sukat ovat liian suuret lapiot, jotka pyörivät jalassa. Joka tapauksessa sukat venahtavat jonkin verran käytössä ja palautuvat vasta pesun jälkeen. Siksi teen aina suhteellisen napakoita tapauksia, että niiden pyöriminen jaloissa ei ole ihan mahdotonta. Silmukkamäärät kavennan kohti nilkka niin, että myös varsi myötäilee jalan muotoa.

Puikot kaikissa nro 3 ja lanka ohuehkoa, mikä on oma suosikki tällä hetkellä.

Näissä kirjavissa lanka itsessään tälläistä eli kuvio tulee automaattisesti. 
Kätevää päättelyn puolesta, kun on vain aloituslanka ja lopetuspätkä.Sini-turkoosi-valkoraidat on tehty kolmesta eri kerästä normityyliin eli raidat eivät langassa itsessään. Nämä on tehty kärjestä varteen päin eli kantalappu on nyt kantapään alla ja kavennus kantapään takana. 

Resori teen aina 1o 1n ja oikea takaa neuloen, jotta siitä tulee mahdollisimman napakka. Joskus teen näin, kuten näissä sinertävissä, että resori jatkuu koko sukan matkalta sukan päällä, pohja kuitenkin sileää neulosta. 


Napakka resorineulos, joka jatkuu sukan päällä kavennuksiin asti vetää sukkaa suppuun (hyvä estämään sukkien pyörimistä jaloissa), mutta ilman jalkaa näyttää koomisen suipolta :D (alakuva vasemmalla).Näiden raitasukkien (alla) kanssa kävi todellinen hupsistakeikkaa. Värit on tahallisesti laitettu väärin päin toiseen, MUTTA luulin tekeväni musta-valko-punaisia sukkia. Löysin kaapista punaisen kerän, valkoisen ja "mustan". Tein ensimmäisen sukan illan aikana ja vaikka oli alkukesä, niin jotenkin keli oli hämärä. Aamulla, kun valo kirkastui, huomasin tehneeni SINI-valko-punaisen sukan. Tummansininen näytti hämärässä aivan mustalle! No eipä sitten auttanut muu kuin tehdä noinen pari samoista :D


Näissä kahdessa seuraavassa raidat ovat värjätty lankaan, joten nämä ovat myös sellaiset "eitarvitseajatella" -sukat eli hyvin sujuu seurustelut ja monimutkaisemmatkin telkkariohjelmat samalla. Ja lopussa vain aloitus- ja lopetuslanka pääteltävinä.
3 kommenttia:

  1. Aaaah... villasukkataivas! En ole raitojen ystävä kankaissa tai vaatteissa, mutta raidalliset villasukat <3 niitä en voi vastustaa!

    VastaaPoista
  2. Ihania, pirtsakoita sukkia! Raitasukka = paras sukka. Tuosta värijutusta tuli mieleeni mulle joskus vuonna papu tapahtunut samankaltainen juttu (pakko linkata ihan vanhaan blogiinkin: http://hannaliini.vuodatus.net/lue/2006/11/onko-tama-edes-mahdollista )

    VastaaPoista