lauantai 5. toukokuuta 2012

Iso kirppiskierros

Keskimmäinen pääsi tänään äidin kanssa kirppikselle ja käytiin peräti viidessä eri paikassa! Jokaisesta löydettiin jotain ja välillä ihan ihmetteli, että miten niin paljon osuvia löytyi. Jos lähtee jotain todella etsimään, ei löydä, mutta nyt oltiin jotenkin yleisetsintäpäällä. Ja lopputuloksena  jokainen perheenjäsen sai jotain. Meillä on ollut tänään todellinen joulu... 

Ensin turhuusosasto eli äidille jotain. Toisessa kuvassa näkyy kaikki, muut kuvat lähempää... Tämän päivän saalista ei ole vielä puunattu ja se on seuraavana vuorossa. Meillä on kyllä astiat karsittu aika minimiin nykyisiin, joten ehkä tällä kertaa sallittua :) Meillä ei itse asiassa ole kahviastiastoa ostettu ollenkaan, kuten ruoka-asiasto vaan kahvikuppeina käytetään arkena muumimukeja. Kaikki varsinaiset kahvikupit on vanhoja ja taidetaan lasten kimppasynttäreillä tehdä kunnon retrokattaus tai paremminkin vintagekattaus :) 


Vanhoja kuppeja, punavalkoisia täydennyksiä, muutama purnukka, keltaiset jalalliset muovikulhot lapsille jäätelökulhoiksi, pari kangasta, rengasvetoketjuja ja pyykkipoikia tarpeeseen, maksoivat hurjat 80snt ja mukava piristys nykypyykkipoikien sijaan, jotka on älyttömän rumia.Viidakkolakanakuva ei ole tämän päivän ostos ja menossa uuteen kotiin, kun pojat alkaa olla jo yli tämän iän tai toinen on, mutta laitetaan kerralla kumpikin eteenpäin. Niitä on 2kpl aikuisten kokoiseen peittoon + tyynyliinat ja laitoin juuri myyntiin tänne.


Pienimmän saalis yläpuolella kuvassa. Marakattimarssin haalari, josta olen haaveillut. Tässä kohtaa piti keräillä itseään hyllyjen välissä, kun lapussa oli meidän koko ja huimat 2 euroa! Lisäksi tuli raidallinen joustofroteehupparitunika, joka menee kesällä mökkikylpytakiksi, kun siinä ei ole mitään epäkäytännöllisiä vöitä 1-vuotiaalle. Siten löytyi Barbapapapyjama 1e, raidalliset ribbihousut, tossut odottamaan ens syksyä sekä kahdet Meandin housut keskikirppishintaisina. 


Kakkosen vaatekaappi huusi jo jokin aika sitten tyhjyyttään, kun suurin osa oli viety kirpparille, joten "uusia" on nyt sitten hankittu. Tänään löytyi farkut ja muutaman "nuorisopaita", kuten hän itse sanoo. Eli matkii isoveljeä, joka haluaa olla "nuorisossa". Pikkuveli haluaa myös uskottavia vaatteita, mutta kun näytän jotain lapsellista ja värikästä kuosia, hän unohtaa nuorisohaaveet ja tykkää niistäkin :) Halusi välttämättä tunkea tänään nuorisovaatehakureissulle vielä päälle tämän puputakin, vaikka alkaa olla jo aika nafti. Ruutukauluspaidat on tullut keskimmäisen puheessa nyt Robin-vaatteita eli ihan sama, mikä ruutupaita, niin se on nuorisopaita eli Robin-paita ja Robin-vaate = nuorisovaate ;D Huusi viime viikolla onnellisena, kun löysin muutaman Paul Frankin apinapaidan sekä ruutukauluspaidan kirpparilta, "JEE, ÄITI TOI ROBINVAATTEITA!". 


 Vanhimman vaatekaappi on myös ollut uudistuksen alla. Pääkalloihin ja hirviöihin en millään suostuisi ja olen yrittänyt selittää, että uskottava ja tyylikäs voi olla muutenkin kuin pukemalla kaupan hurjimman paidan päälle. Shortseja tässä yks päivä lajitellessa totesin, että isoveljen viime kesän pinosta puolet siirtyi pikkuveljelle. Joten nappasin kolmet surffishortsit tänään, 2e/kpl. Eikä ole ainakaan T-paidoista nyt pula, kuten viime kesänä, jolloin leirille ei riittänyt enää kuin lapsikuosisia ja "MARIMEKONMUMMOPAITOJA!", kuten hän oli rääkynyt, kun iskä kuljetti leirille.


Ja sitten ohhoh, mieskin sai jotain. Timberlandin välikausitakki, täysin priimakuntoinen kuin kaupan hyllyltä, huikeat 10e! 


Lelusaalis oli myös hyvä ja mukavaa vaihtelua, kun vanhoja vietiin juuri kirpparille myytäväksi. Ensin tuli vastaan smurffit ja tuulimylly. Keskimmäinen on smurffin talosta haaveillut, joten oli tosi hyvä löytö, vaikkei mikään pilkkahintainen, 8e ei kuitenkaan paha hyväkuntoisesta lisävarusteineen kahden smurffin kera. Lisäksi tuli nukkekotiin minibratzejä, ukkeli, pyssy (ei kuvassa ja jonka saamista piti hetken taivutella), niin ja Legon pilkkahintaiset Bioniclet puuttuvat myös kuvasta. Tinttielokuva oli meidän Tintti-fanille näkemätön, 1,2e, priimakuntoinen retro nuppipalapeli 2e pienimmäiselle, joka on aivan ihastuksissaan nuppipalapeleihin, kummipojalle paloauto ja vielä 20 sentin ostokset: Ben10-ranneke sekä tuollaiset avattavat pääkallolelut, jotka oli hittejä joitakin vuosia sitten. 

Sellainen joulupäivä meillä tänään. Kesävaatteet on hankittu, vaikka huomenna alkaisi paistaa... Äitin garderooppi ei täydennyksiä saanut ja on aika surkeessa kunnossa, mutta purnukat oli tänään tärkeämmät ;D

2 kommenttia:

  1. Tiedänkin nyt, kenet pyydän kirppiskaveriksi kesäsateilla :D (Aargh, meillä on vielä kesävaatekaapin täydennys ihan Vaiheessa, toivottavasti koko Suomi ei nyt inspiroimanasi riennä tyhjentämään kirppareita nenäni edestä!)

    VastaaPoista
  2. Eikun nyt ne rientää viemään KAIKKI herkut TOSI halvalla kirppikselle ;) Meilläkin kierto menossa toiseen suuntaan Pikkusiilissä eli pienet heti pois. Varaa muuten kalenteriin kesällä se päivä, kun Skanssin Po.pissa ale muuttuu -30%sta kaikki -50%. Mä lähden silloin liikenteeseen ja poimin sut matkalta mukaan ;D

    VastaaPoista