torstai 4. huhtikuuta 2013

Kukonaskeleita pikkutipulle

Kaavana vanha 100cm perustakkikaava ties mistä.
Muutoksia: 
Pidensin takkia A-linjaisesti. 
Pidensin hihoja, että ne saa kännökselle.
Hupusta leikkasin vain alaosan (aaltomainen suorakaide) kaulukseksi.
Kriteerinä oli ns. normihihat, että malliin tulee naisellisuutta (ei raglanhihoja siis). 
Vielä olisi voinut olla kapeampi, mutta onpahan lapsella enemmän tilaa liikkua. 
Takki joustaa samalla tavalla kuin edellisen postauksen takki 
eli sen puolesta ei tyköistuvakaan mahdoton olisi.
Eipäs saanut äiti eilen saapuneista kukonaskelneuloksesta vielä naisellista takkiaan, kun tuli inspis tehdä sellainen ensin pienimmälle. No ehkä saadaan samikset tai ei nyt ihan samaa mallia, mutta samantyyliset. Vuorena on 100% puuvillasingle niin tuntuu mukavalle, hengittää, joustaa, muttei liikaa, ettei ole vaikeuksia pukea. Vuori ja neulos on ommeltu pussiin ja käännetty vuoren pienestä kääntöaukosta. Turhat tikkaukset jätin pois eli vain hihansuissa ja taskuissa on tikkaukset. Vyötäröllä kumppari niin ei tarvita vyötä.
Vetoketjuna on 35cm pitsivetoketju  ja  vaikka ei ole avovetoketju niin tässä toimii tarpeeksi hyvin. Anorakkimaisuutta saa hävitettyä sillä, että tekee vähän pidemmän A-linjaisen ja tuo vyötärö kiristettynä naisellisemmin. Ompelin takin ensin pussiin, käänsin oikein päin, silitin ja vasta sitten asettelin vetoketjun paikoilleen, ompelin suoraan päältä ja meni tosi kivuttomasti. Vetoketjun alla on pystysauma helmaan asti, mikä helpotti vetoketjulle paikan tekemisessä.

Taskut on täyttä hämäystä eli ovat lärpäkkeet, jotka tikattu vain yläreunasta kiinni plus viimeiseksi ommeltu koristenappi pitää myös läppää paikoillaan. 
Vetoketjua en ommellut ihan yläreunaan asti, ettei tule kaulaa vasten. Vetoketjun päät taitoin taakse päältäompelun aikana. 

9 kommenttia: