lauantai 27. huhtikuuta 2013

Metreittäin raitaa puolessa vuorokaudessa!

 Eilen illalla aloin silpota raitatrikoista perusvaatteita työpäivän jälkeen. Ja yllätyin itekin illan saldosta: 2 klpl lyhythihaista miesten XL-paitaa, yksi pitkähihainen XL, lyhythihainen T-paita ja shortsit koossa 140cm.  Tänään la aamulla jatkoin vielä pari naistenpaitaa ja lisäsin muutaman koristuksen. Vasemmalla alhaalla kuvassa kaikki valmiina. Leikattuja kangasmetrejä en laskenut, mutta paljon kului, kun naistenpaidat on tunikoita ja miestenvaatteet XL-kokoisia.
 Olin aiemmin tehnyt miehelle jo housut raitainterlockista (kuvassa yllä oikealla) ja nyt tein uudesta kangaspätkästä pitkähihaisen ja vielä 140cm kesäsetin. Ihastuin materiaaliin housuja ommellessa, on pehmeää ja juuri sopivaa tähän käyttöön! Tein pääntiet samasta materiaalista. Interlock on tätä Pehemiältä.
Muut viikonlopun vaatteet ovat Noshin joustavia raitatrikoita. Mies sai tuosta harmahtavan ruskeasta T-paidan. Itselle tein pitkän tunikan vihreävalkoisesta. Kaverille pinkkiraita. Ja ihan alimmaisissa kuvissa J-kirjaiemella höystettynä kaverin miehelle leveäraidasta. Kummankin miehet on pitkiä ja kaupan paidat pesujen jälkeen aina liian lyhyitä. Itse tekemällä saa sitten laitettua pikkasen lisää pituutta. Muutenkin joustavat trikoot on aika harvinaisia miestenvaatteissa. Olen nyt innostunut tekemään meille aikuisille, kun lastenvaatekaapit on rajallisen kokoiset ;)

 Pinkkiraidan hihaan sovelsin pitsikoristeen niin, että on vain reunoista ja keskeltä kiinni, joten ei kirraa päällä.
Eilen ommeltu T-paita sai vielä nimikirjaimen samasta trikoosta. Piirsin sen suoraan tietokoneen näytöltä ja vähän muokkailin. Silitin palan taustalle liimaharson, leikkasin sen jälkeen ääriviivoja pitkin ja silitin kirjaimen paikoilleen. Tikkasin koristeen kiinni suoralla ompeleella reunasta, jolloin en tarvinnut tukikangastakaan taakse, koska neula ei koskenut missään vaiheessa yksinkertaista trikoota vaan liimattu kirjain piti homman kasassa ja siistinä.

12 kommenttia:

 1. Onpas tosi ihania raitavaatteita. Tykkään kyllä raidoista minäkin!

  VastaaPoista
 2. Huikee saldo! Tuo nimikrijain näyttää tosi kivalta :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi! Tosi hienoja perusvaatteita! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa raitaa kerrakseen! :) HIenoja!

  VastaaPoista
 5. Tuo J on hyvä, taitaa mun siippa myös saada samanlaisen =) -sitten joskus...

  VastaaPoista
 6. Unohdin vielä hehkuttaa, kun olen niin innostunut käyttämään kanttauksien sijaan raitatrikoista (jotka joustaa myös pystysuuntaan) päänteillä raitaa ns. toiseen suuntaan eli poikittain ;) Ei tietty toimi, jos ei jousta molempiin suuntiin...

  VastaaPoista
 7. Oi, olet ollut tosi ahkera! Ja tuo kirjain juttu on tosi kiva.

  VastaaPoista
 8. Oletpas ollut ahkera. Hinoja. Kiva tuo J kirjain. :)

  VastaaPoista
 9. Tällainen määrä raitatrikoota saa sydämen tykyttämään. Hyvin herkullista :)

  VastaaPoista
 10. Ihanan pirteät vaatteet. Kauniita perusvaatteita :)
  Teitkö pääntiet siten, että saumuroit kaitaleen kuin kapean resorin ja tikkasit päällispuoleta? Minä tein kaikki lasten reissuvaatteiden pääntiet siten ja ovat tosi hyvät ja pehmeät; eikä paksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pääntiet on juu sellaisena resorityyppisenä rinkulana ja tikkaus päälle. Joskus kanttaan normisti peittarilla, mutta tykkään tehdä noita pehmoisia trikoopäänteitä, kun trikoot ovat hyvän napakoita nykyisin.

   Poista