sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Vappupalloja

Pikkuvappu

Siksak-trikoo Virkkuukoukkuselta ja palloneulokset Majapuulta
Uudet merkit myös viime viikolla saapuneita.

Hameosa koottu kiiloista (kuva kaavasta alla) ja yläosa on 22cm leveä trikooputki, joka niin korkea, että on taitettu ylhäältä, mikä vähentää vyötäröresorimaisuutta ja tekee mekkomaisemman yläosan. Olkanyörit samasta trikoosta kumpparin päällä ja ommeltu mekon yläosaan suoraan kiinni eestä ja takaa.
Olkahihnat tein mekkoon kolmipistesiksakilla näin pitsikumpparin päälle.

Eskarilaisen coolimpi muurahaispallo
Pikkumallin herätessä päikkäreiltä kuvaukseen, oli eskarilainen ehtinyt hilpaista isovanhemmille, joten ei saatu sovituskuvia hänestä tällä kertaa. Perusraglanpaita (OB:n little lamb muistaakseni) mustilla efekteillä.

4-vuotiaan diivailuhame
Tämä koko menee varmaan 116-128cm käyttävälle eli aika pitkä käyttöikä ;) 
Vyötäröreisorin leveyden voi katsoa sopivaksi mittojen mukaan. Parempi napakka kuin liian väljä ;)
Muistuttaa ihan lentävää mattoa :D
Alla vasemmalla kuva leikkuusta, miten sai minimoitua hukan. Ensimmäisen kiilan jälkeen seuraava tuli toisin päin leikattuna, eikä haittaa tässä yhtään, kun on samanlainen kumpaankin suuntaan. Asettelin palan vielä ihan reunaan ennen leikkuuta, kuvassa vielä pari senttiä liian ylhäällä. 

Asettelin kelloksi ja laskin välit trikoosuiruja varten. Leikkasin ne raitasinglestä pystysuuntaan ja ompelin ne tereen tyylisesti kiilojen väliin samalla kun kokosin hameen. Helmakanttaus oli työläin ja sen olisi voinut jättää väliinkin ja vain kääntää helma, kun ylimmässä mekossa.

Sisäreiästä ei saa jäädä liian suuri, jotta siihen saa vielä venytettyä vyötäröresorin ilman rypytystä. Kumpparia ei tarvita, kun resori on napakka ja tarpeeksi korkea. 
Tässä kaavat A4-tulostuspaperista leikattuna taitteella, jotta tulee helposti symmetriset. Kulmien pitää olla 90 astetta, jotta ne jatkuu oikeaan suuntaan. En laittanut tähän saumanvaroja vaan leikkasin juuri tämän kokoisia kiiloja.
HUOM!
Kuten tarkkasilmäinen huomaa, pienemmän meko kiilassa yläosa on leveämpi! Sen on mahdollista olla tässä leveämpi, koska en tehnyt kokokelloa hameosasta. Kokokellona sisäreiästä (vyötärön puolesta) olisi jäänyt aivan liian suuri yhdistettäväksi trikooputkeen. Ajattelin, että pienelle koko kellosta tulee turhan raskas eli vajaa kello kevyempi. Isomman hameessa taas kiilan yläosa hieman kapeampi, jolloin kello mahdollinen ja koko painollaan kellokoossa näyttävä pyöritettävä ;)

5 kommenttia:

 1. Ihana Vappupallo. Mahtavat vermeet <3

  VastaaPoista
 2. Pallokuosit näyttää niin hyviltä.Suloinen malli :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat mekot. Kiitos ohjeista, varsinkin kuminauhaolkainta pitää koittaa:)

  VastaaPoista
 4. oi wau! kiitokset myös ohjeesta - pitääkin testata!

  VastaaPoista