sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Harmaata miehille

Neulottu villapaita meni lahjaksi jouluna appiukolle. Paita on Novitan harmaasta Woolista, efektiväreinä mintun ja ruosteen väristä villaa. Koko paita neulottu yhdestä kappaleesta jälleen kerran :D Aloitin tämän alhaalta ylöspäin suljettuna neuleena, kainaloissa lisäykset hihoille ja siitä ylöspäin kohti pääntietä ensin suljettuna jatkaen ja nappilistan alkaessa edestakaisena (vaijerilliset Knit pro-puikot on aika kivat, kun taipuu). 
Silmukkamäärät heitin mututuntumalla (tarkkailen työtä edetessä ja tarkistan ns. silmämääräisesti kokoa). Siten teen "tuurilla" lisäykset ja kavennukset ja huokasin helpotuksesta, kun sovitin tätä miehen päälle siinä vaiheessa, kun olin melkein ihan ylhäällä. Joskus ei silmämääräinen seuranta osu ja tulee purettua, mutta se ei enää nykyisin kauheasti kirpaise. Ohjeesta tekeminen tuntuu orjallisemmalta ja koko niissäkin voi olla jotain ihan väärää omilla puikoilla. 
Lopuksi poimin hihoihin silmukat ja neulon ne alaspäin. Nappilistan ja pääntien resorin on neulottu tuplakorkeaksi ja käännetty kaksinkerroin (neulalla ommeltu kiinni nurjalle päättelykerroksesta). 
Tämä XL-kokoinen leijonapaita lähti kaverin miehelle, joka on horoskoopiltaan leijona. Saavat taas hänen pelikaverit ihmetellä näitä vaatteita, jotka pukuhuoneessa ennenkin aiheuttaneet hilpeyttä :D
Pääntiet teen useimmiten saumuroimalla kaksinkertaisen resorin reunaan ja tikkaamalla lopuksi päältä. Ja kun ei ole malli ommellessa paikalla, on turvallisinta laittaa XL-kokoiselle miehelle reilun pituiset hihat miniresorein. Näin saa tarpeeksi pitkät, mutta resoreiden estäminä ylimäärinen ei valu kämmenten tielle, jos on pituudessa tullutkin vähän liioiteltua.

2 kommenttia: