keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Villaneuleita x 3

Tässä kolme jouluksi valmistunutta lahjaneuletta merinovillasta. Tämä ensimmäinen on kietaisumallinen, kaavana käytetty tavallista peruspaidan kaavaa ja siitä etukappaletta jatkettu kietaisumalliseksi jatkamalla keskietuviivasta sivummalle. Toinen (raidallinen) on samanlainen, mutta hieman suurempi ja reunat koristeltu jasminneuleesta. Kolmas on viittamainen ja ajateltu lisälämmikkeeksi tietokoneella työskentelijälle. Tein jokainen sellaisen pituuden, että kestää istumista eli ei turhaan jää hankautumaan tuolia vasten. Kiinnikkeiksi laitoin osaan käsin ommeltavia isoja vanhanaikaisia piiloon jääviä neppareita.
Joulu meni rauhallisesti. Lunta ei saatu ja joulupäivänä laskin valkoiset puolittain läpikuultavat rullaverhot maiseman eteen, kun kaatosateen katsominen alkoi tympiä. Tulipahan hieman valkoisempi maisema! Joulun myötä siirryttiin älyllisempään telkkariin ja sitä kautta menossa on nyt Netflixin testikuukausi. On tullut katsottua brittiläisiä historiallisia sarjoja ja ne kyllä iskee. Lapsia ne ei tosin kiinnosta, mutta heillekin on löytynyt sieltä monta juttua. Kuvassa näkyvä kuusi (koristelu kuvassa juuri menossa aatonaattoiltana) ehti valitettavasti olla meillä vain 2 vuorokautta, kunnes se oli pakko siirtää ulos oireilun vuoksi. Ensi vuonna on pakko siirtyä tekokuuseen, vaikka se on omassa mielessä ollut aina se vihoviimeinen, mutta kurja olokaan joulupyhinä ei kivaa.

Pikkuneiti sai ensimmäistä kertaa jouluaattona ranskalaiset letit, juuri ja juuri pituus riitti ne sitomaan. Vaatteina aattona ei ollut itse tehtyä, koska neiti muisti mumman reissulta tuoman punamusta mekon. Olin joskus alkusyksystä todennut, että tämä sopii joulunakin ja neiti muisti sen aattona. Käveli se kädessään huoneesta, kun tajusi, että nyt on jouluaatto.6 kommenttia:

 1. Kivoja neuleita!

  Oletko joskus yrittänyt suihkuttaa kuusen oikein kunnolla suihkun alla ennen paikalleen laittamista? Ystävälläni tämä kikka vie oireet kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, mietin tätä tänä vuonna, mutten sillä sekunnilla saanut kunnon tietoa mistään, kun kuusi kökötti kyppärissä. Tänä vuonna se tietty oli sula jo tullessaan ja sateesta litimärkä. Suihkuttelin sitä jonkin aikaa viileähköllä vedellä, mutta en tiedä, olisiko pitänyt tehdä kauemmin. Olen todella homeherkkä, joten veikkaan, että tänä vuonna lämpimän kelin vuoksi kuusessa oli tavallista enemmän ihan homeitiöitä ja siksi reagoin selkeästi.

   Poista
 2. Mulle neuvoi joku ottamaan joulumännyn kun valittelin kuusioireista. En ole kokeillut kun asumme niin ahtaasti, mutta mieleeni jäi.

  VastaaPoista
 3. Kivoja on? onko ensimmäinen kantattu, vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, ensimmäinen on kantattu niin ettei nurjaa näy ollenkaan. Ehkä tuli hieman paksu eli olisi voinut tehdä kaksikerroin taittaen ja yhteen saumuroidenkin, kuten noita päänteitä tykkään nykyisin tehdä.

   Poista