tiistai 14. tammikuuta 2014

Villaneuletakki yhdestä kankaan korkeudesta

Tein kaverille merinovillaisen neuletakin yhdestä (!) kankaankorkeudesta. Pahoittelen alimmaista pikaista hiiripiirrosta, mutta ehkäpä se välittää noin suunnilleen leikkuuidean. Taitoin esipestyn kankaan kaksikerroin kuvan tyylillä niin että eteen jäi kankaan hulpiot, joista tuli neuletakin etureunat. Reunaan jäävistä osista tuli hihat. Reunat kanttasin raidallisella merinointerlockilla ja samaa pääntielle sekä hihansuihin. 

Ensi kerralla koitan vielä kuvassa haalealla kainaloihin piirrettyjä muotolaskoksia. Mahtaisiko ne toimia? Kainaloista lähtisi tällöin täytettä pois ja lisäisi ehkä siitä kohdin istuvuutta. Kyllä oli simppeli juttu. Laitoin paidan malliksi kankaan päälle ja leikkasin sen ympäri ja peilikuvana toinen puoli, että tuli samanlainen eli se niistä kaavoista :)

Olin huovuttanut kangasta pikkasen saadakseni neuletakille paksuutta lisää, joten taitettu pala ei ollut niin leveä, mitä villanpesuohjelman jälkeen olisi ollut. Silti leveydestä riitti tuollaiseen reiluun M-kokoon. Todellisuudessa leikkujätettä jäi vähemmän, mitä tuossa mallikuvassa, koska takkiosuuden ja hihojen väliin ei jäänyt noin paljon leikkuuvaraa vaan ne tulivat suoraan kyljistä. Huovuttamattomasta kankaasta olisi leikkuu näyttänyt ehkä enemmän kuvan mallilta. Ainoa leikkujätteet tulivat siis olkapäiltä sekä etukappaleiden pääntieuurteista ja ne pari suikaletta mahtuivat yhteen kouraan :D Olipahan tehokkaasti käytetty villa!

6 kommenttia:

 1. Hyvä idea, kiitos että jaoin sen :)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen ja tosiaankin simppeli. :) Toi maatuskaneule on kyllä aivan ihanaa... Saisinpa ompelijaminäni kaivettua jostain esiin.

  VastaaPoista
 3. Ihan huippu idea, just oon tilaamassa samaista merinoa 😉

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla! Kaunis takki!
  Wilmeri

  VastaaPoista
 5. Jos hirvittää tuon mallin kokeileminen heti merinosta niin kannattaa kokeilla jostakin testikankaasta ensimmäinen versio ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeesta. Uskalsin leikkoa oman nallemerinoni suorilta (no okei, vähän piti hikoilla sakset kädessä ennen ekaa naksausta ;) ). Linkitin tän ohjeen blogitekstin yhteyteen, jos joku muukin etsii juuri tällaista ohjetta.

  VastaaPoista