torstai 19. toukokuuta 2011

Sadetta sadetta pihalla...

Tässä vanha korituoli, joka toimii vielä hyvin pihakalusteena terassilla sateelta suojassa. Köllöttelin tässä mahani kanssa jo kun lumet sulivat ja aurinko alkoi lämmittää. Olen aiemmin ommellut tähän mustan Marimekon unikkokuosisen päällisen, mutta kesällä pitää olla jotain värikkäämpää. Olen ostanut tämän kankaan kauan sitten Ikeasta ja se vain on ollut ompelematta. Siitä riittää vielä vaikka mihin muuhunkin tyynyyn ja pehmusteeseen. Ostettiin eilen terassille puiset säilytysarkut pihaleluille, työkaluille...ja niiden päälle voisi ommella samasta kankaasta vaikka istuinpehmusteet.


Yrtit saavat hyvin vettä sateesta. Vielä lisää aurinkoisia ja lämpimiä päiviä niin istutukset pääsevät tuuheentumaan. Nämä yrtit istutin koreihin, jotka on kätevä ottaa mökille mukaan, kun sinne muutetaan. Toisen osan yrteistä laitoin yrttipenkkiin, josta muutama monivuotinen on jo talven jälkeen noussut. Ne jäävät sitten kotiin. Syksyllä on tapana leikata kaikki alas ja kuivata vanhoihin lasipurkkeihin. Käytän yrttejä todella paljon ruuanlaitossa. .
Persiljat olivat jo ruukuissa ihanan tuuheita, mutta jostakin syystä niin iski kauhea himo ja olen kyninyt niitä joka päivä ja ostanut sitten lisääkin. Raskausajan raudanpuute varmaan kolkuttaa makuhermoja, koska moni ei vapaaehtoisesti niitä suoraan puskasta söisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti