perjantai 10. lokakuuta 2014

Helppoja neulomuksia syksyyn

 3 veelle tein paksummat lapaset konepestävästä merinovillasta kaksinkertaisesta langasta. Ranteissa on 1 oikein, ja 1 nurin -resoria, jossa oikea neulottu takaa (tulee napakampi resori).

Hunajakenno on tehty niin, että ensin olen neulonut "ainaoikeaa" joka sukkapuikoilla suljettuna tarkoittaakin nurjaa kerrosta oikean jälkeen.

Itse pallurat muodustuvat helpoista raidoista (ei kuvioneulosta) niin että vaalealla liilalla on neulottu 3 silmukkaa ja tumma liila on vain nostettu. Näin on tehty 3 kerrosta (tumman liila silmukka venyy hienosti palluran väliksi).

Sen jälkeen olen neulonut oikean kerroksen ja nurjan kerroksen tumman liilalla. Näiden jälkeen on pinkin kerroksen vuoro ja se on tehty samalla lailla kuin vaalea liila eli kolme neuloten ja tumma liila nostettu puikoille. Ainoastaan nostosilmukan paikka ei ole pystysuunnassa samassa linjassa vaalean liilan raitakerroksen kanssa vaan ns. tiililadontatyylisesti vaalean liilan palluran keskisilmukan kohdalla. Kolmen pinkin kerroksen jälkeen on taas tumman liilan vuoro.


 Toinen testilistalla ollut on ns. särkynyt helmi tai broken seed ja mitä kaikkea rakkaalla lapsella onkaan nimenä... Tämäkään ei ole kirjoneuletta vaan helmineuletta (1 oikein, 1 nurin ja seuraavalla kierroksella toisin päin 1 nurin, 1 oikein), 

mutta tämän idea on siinä, että jokaisen helmineulekerroksen välissä on oikea kerros. Ja tämä oikein tehdään toisella värillä kuin itse helmineulekerrokset. Toisin sanoen joka toinen kerros on värillä a. helmineuletta, joka toinen värillä b. oikeaa. Näissä sukissa on toisena lankana käytetty punaista ja liilaa ja toisena koko matkalla vaaleanpunaista.

Mutta sitä yksikään netistä löytämäni ohje ei kertonut, kummasta väristä tulee tuo ns. verkko päälle. Halusin ehdottomasti niin, että vaalea lanka on verkkomaisesti päällä ja alle jää tummempi väri, joka varjona sopii "alle" paremmin kuin päälle. Piti siis oikein kokeilla, että mitenkäs se muodostuu.

Lopputulos: Vaaleanpunainen on oikeaa kerrosta (ei heti hoksaisi), ja punainen ja liila ovat ne itse helmineulekerrokset. Punainen ja liila helmineuleena vetävät tuon vaaleanpunaisen esiin nurjaksi lenkiksi ja siten tämä verkkoilme muodostuu ;) Kaikkiaan todella helppo juttu ja jotain erilaista vaihteeksi!

Itse sukka silmukkamäärinen jne omasta päästä, mutta inspiraatio täältä.

Sukkien pohjat tein oikealla kokonaan eli vaihdoin reunoissa helmineuleeksi ja pohjan puikon neuloin sileänä. Kavennusten kohdalla helmineule menisi sekaisin, joten ne on hyvä tehdä sileänä, tässä vaaleanpunaisella kokonaan. Varren resori jälkeen 1o, 1n ja oikea on neulottu takareunasta.

 Näissä sukissa astetta simppelimpi väritys eli kulkee vain tuo lanka a. ja lanka b. eli joka toinen kerros neulottu eri värillä. Tumma luumu on tässä helmineulekerros ja oranssi oikea kerros ja se muodostaa verkkomaisen lookin.


 Kummassakin sukassa pohjassa sama sileä osuus ja kavennusosat kantapään ja resorin lisäksi yksivärisenä.

6 kommenttia:

  1. Kauniita! Tuo sukkien neulepinta on tosi kivan näköinen. Taitaa olla pakko kokeilla johonkin väliin. Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita neulepintoja ja väriyhdistelmiä. Rupesi heti mieli itsekin kokeilla noita omiin neulomuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on näitä entisaikojen epäsopivia väriyhdistelmiä, jotka ovat kyllä omaan mieleen, erityisesti vpun, pun ja liila ovat varmaan sellaisia, joita ei saanut ennen vanhaan yhdistää ollenkaan. Muistan, kun ekaluokkalaisena mulla oli punainen toppatakki ja vpun toppahousut ja niitä ei saanut missään nimessä pukea samaan aikaan keskenään :D Kerran isäpuoli oli aamulla mulle ne laittanut ja äiti meinasi pyörtyä häpeästä iltapäivällä :D

      Poista
    2. Niin muuten olikin noin! Nyt ei onneksi enää haittaa :)

      Poista