maanantai 3. syyskuuta 2012

Bambikaapit

Kaikki lähti bambitarrasta, jonka ostin viime kerralla kangaskimppatilauksen yhteydessä Stoffeckeltä. Liimasin tarran yläkaapin oveen. Kaappi on vanha retro, jonka maalasin valkoiseksi ennen M:n syntymää. Kaappi on ollut hoitopöydän päällä yläkaappina. 

Ja koska hoitopöytä on lähtenyt pois, pääsi alle tämä 10e kirpparilta löydetty retrokaveri, joka on ollut veljen huoneessa vuoden verran. Suunniteltiin vuosi sitten sen maalaamista keltaiseksi, mutta luovuttiin ajatuksesta. Nyt mietin kaapille uutta ilmettä, jotta se olisi hieman valoisampi.

Sitten syttyi idea tästä Ferm Livingin viilukuvioisesta lampusta, joita on mm. Hannasilla. Pikkasen tyyris hinnaltaan, mutta saman fiiliksen sai kaappiin helposti.

Piirsin yläkaapin bambista ääriviivat kontaktimuoville, toinen peilikuvana toisesta ja liimasin oviin.
 Maalasin kannen sekä ovet, jotta viilua jäi vielä näkyviin. Nupit on Ikeasta. Kokeilin ensin valkoista, mutta puupinta työnsi keltaista läpi ja lopputulos olisi ollut aika hirveä. Keksin sitten sekoittaa valkoiseen roosaa, jota löytyi myös ja lopputuloksesta tuli vaaleanroosa.


Kierrätyskeskuksen hinnat näyttävät koko ajan nousevan ja sieltä ei kyllä enää löydä vastaavia kaappeja tuohon hintaan. Lähes samanlainen senkkimallinen kaappi, jossa oli toisessa reunassa laatikosto, maksoi 115e. Pikkasen ollaan siellä hakoteillä. 10 euron kaappiin kokeilu ei kuitenkaan ole niin suuri riski. Viime kerralla kyllä yksi pöytä lähti kierrätyskeskuksesta mukaan, vaikka maksoi tingittynä 44e (46 eurosta!). Keskimmäiseltä puuttui kokonaan kirjoituspöytä ja tämä pieni retro söpöys pääsi meille. Vielä mietinnässä, mitä sen ehostamiseksi keksisi.

9 kommenttia:

 1. Todella upeaa työtä! :)

  VastaaPoista
 2. ei muuten tullut ikinä mieleen kokeilla kontaktimuovia sabluunana (tai mikä on sen vastakohta) ja jättää vähän alkuperäispintä näkyviin. mut tulee joka päivä viisaammaksi :) Tää on ehdottamasti pakko kokeilla -ideoita :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea ja hieno toteutus! Saman olen itse huomannut noissa hinnoissa, kovasti kipuavat ylöspäin vanhojen mööpeleiden hinnat...

  VastaaPoista
 4. Upea tuunaus! Näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 5. Wautsi wau!! Ihan superhienosti tuunattu. Määki haluun kokeilla jotain tollasta :)

  VastaaPoista
 6. oi,tollanen retrosöpöyskoulupöytä voisi tulla meillekin.. sitä nimittäin kohta tarvittaisiin

  VastaaPoista