sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Bambivaippa ja sen kaverit

Nyt ollaan menty pitkään niin perusneitisävyissä, että lupaan seuraavaksi jotain muuta...
Sitä ennen esitellään sunnuntain vaipat, jotka tulevat todella tarpeeseen ;) Jo muuuutaman viikon on ollut työlistalla uusia yövaippoja. Käytetään sisätaskuja, koska ne saa muokattua tarpeen mukaan. Niin ja ovat pehmeitä, kun teen yleensä trikoosta ja coolmaxista. Tarrojen tai neppien taakse vain tukikangasta, ei muuta. Ja kyllä kuivuu! Mikä parasta, siivekkeet joustaa...

Kaikki vaipat on L-kokoa (näistä tuli melkoisen isot, mutta parempi niin, kun edelliset kirras niin paljon, löytyvät täältä). Tällä kertaa malliksi pääsi yhdistyksen kaava. Bambipeurassa on täyttöaukko takana, mutta seuraavissa edessä, koska kangaspala oli sen verran korkea, että sain etuosan käännettyä sellaiseksi  tyynyliinatyyliseksi taskuksi. imuja varten. Ja kun edelleen on menossa nepityslaiskuus, tempaisin tarrat, jotka on oikein näkyvästi erivärisellä siksakilla.
Tekniset tiedot:

Sisätäyttö A: Pinta peuratrikoota, sisus vaaleanpunaista antibact coolmaxia, joustamaton tukikangas etutarran alla.

Sisätäyttö B: Muistaakseni Nanson trikoota, sisus Jätti-Rättisuperhyvääkuivakangasta. Koska ilme olisi tullut melkoisen valjuksi, lisäsin yläreunaan kaitaleen kierrätyspuuvillaa, joka kääntyy samalla takapuolelle tukikankaaksi etutarran alle. Tikkasin päältä sauman, jonka alla näkyy tuo keltainen pehmeä tarra.

Sisätäyttö C: Aakkoset-trikoota Ikasyriltä, sisus samaa kuin edellisessä. Trikoo kääntyy edestä taakse tukemaan etutarraa ja taskun suu tässä siis myös edessä, kuten keskimmäisessä.

Ja sitten kuivakangasHEHKU. Yläpuolella kuvassa näkyvää liilaa reikäistä kuivaliinakangasta ostin Jätti-Rätistä (halvalla) ja sitä oli edellisissäkin yövaipoissa. Se on ihan parasta, vaikka siis tiesmihen oikeesti tarkoitettu.  Eikä tätä tarvitse olleenkaan huolitella! Se joustaa todella paljon eli ei voi edes verrata coolmaxiin (mikä yleensä mun suosikki). Tällä sisäkankaalla yhdistettynä joustavaan trikooseen tulee huippujoustavat siivekkeet. Pinta on viilein ja vähiten hiostavin mitä olen koskaan nähnyt. Miinuksena se, että koukkutarrat ottavat helposti kiinni, mutta pinta ei siitä juurikaan kärsi.

Liila väri oli melkoisen "makeahko" mun makuun, mutta menee näissä ihan ok. Laitoin samaa kangasta siteisiinkin ja on ollut ihan ykkönen. Pitääkin tarkastaa Jätti-Rätin tilanne, josko siellä olisi jotain tuollaista lisää, koska tämä on loppumassa (kyllä siis munkin varastosta joku loppuu...). Coolmax on mun suosikki yleensä ja antibakteerinen versio on vielä pehmeämpää. Jätti-Rätissä on ollut coolmaxin tapaisia muitakin, mutta ne ovat olleet hieman karheampia.

4 kommenttia:

 1. Noita vaippoja onkin kiva pukea päälle, kun ovat niin värikkäitä. Täytyy pistää korvan taakse tuokse reikäneulos (joskin mun vaippojen ompelu on jäänyt todella vähälle, kun se on jotenkin niin puuduttavaa hommaa, nyt olen ostanut käytettynä tsi-vaippoja muilta).

  VastaaPoista
 2. Noi on kyllä aivan ihanat! :D Facebookin ompelualämää ryhmässä jo kommentoikin! ;D

  VastaaPoista
 3. On kyllä niin makeannäköisiä vaippoja, että vois meillä jäädä lapsi housutta, että vois vaan ihastella vaippoja..! saattais olla huono idea SISÄtäytöllä... :D

  - Katja
  lauriida.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Sisävaipoissa ja -täytöissä on kyllä tuo ihana puoli, että saa soveltaa paljon laajemmasta skaalasta kankaita :) Peurat on kyllä suosikkini näistä!

  VastaaPoista