perjantai 28. lokakuuta 2011

* Tähtihousut *

Päiväkodissa sadehousut oli jääneet liian pieniksi, joten näille oli akuutti tarve. En halunnut ostaa perinteisiä kurahousuja vaan päätin tehdä jotain erilaista. Nämä pitävät siis vettä, vaikkei ehkä siltä heti näytä. A ei millään halunnut näistä henksellisiä, jotka olisin ehdottomasti tehnyt, koska pukeminen olisi kuminauhallista vyötäröä helpompaa. Henkselit on kuulemma out ja isoilla pojilla sellaisia ei ole. Keksin sitten laittaa korkean resorin vyötärölle, poika sai päättää värin ja nyt on helppo pukea, pysyy päällä ja lämmittää kainaloissa. Eikä muuten purista kumppari sisähousujen päällä.


 Saumat on teipattu ja olevinaan saumateippiä oli varastossa paljon, mutta kaikki meni. Metrimäärää en enää muista, mutta taidan ensi kerralla tilata sitä reilusti... Oranssi kangas on kauan sitten ostettu Eurokankaan laarista ja tähtikangas viime vuonna samaisesta paikasta. Tähtikangas on todella tukevaa, joten tikkasin sitä polviin ja peffaan. Saumoihin iskin samalla heijastinnauhaa. Vuorikin oli jokin laarikangas, joka oli sen verran liukasta, että pukeminen onnistuu helposti.  


 Lähdin sen verran hifistelylinjalle, että housuissa on sekä vuori että välikerros ja ilman että saumoja olisi näkyvissä. Olen koonnut siis kaikki kolme kerrosta omana työnään. Resori vyötärölläkin on "pussissa". Vähän siinä on aina sellainen jännityksen fiilis, että  kääntyykö tämä työ enää oikein päin vai ompelinko itseni lopullisesti pussiin... Jotenkin nämäkin sujahtivat sitten onneksi toisesta lahkeen oikein ulos niin kuin olin pikavauhdissa suunnittellutkin. Pari tuntia varmaan näihin meni kaikkineen kaavoista laskien.

Ja kaikki materiaalit löytyivät kaapista eli näitä varten ei ostettu erikseen mitään. Isoveljelle tuli myös housut, mutta ne eivät ehtineet tähän kuvaukseen, koska kiristävät pyllystä ja menevät korjaukseen :( Mutta olen niin tyytyväinen, kun sain vihdoin tuhottua näihin inhokkiani kaapista eli fleeceä.  Meinasin jo laittaa sitä lahjoitukseen, mutta muistin sitten tämän vuorituskäytön. Vuorituksessa se on kyllä jees, koska ei pesun myötä litisty, kuten vanu, on helppo ommella jne. Ihoa vasten en sitä hiostavuuden vuoksi laittaisi. Ulkopintana fleece menee aika hurjan näköiseksi (ainakin halpikset) ja pakkasella niistä saa kunnon sähkötällejä ***zztsiq***. Käytetään siis muovia vain kun on pakko, esim. sadehousuissa...

 ja hyppy                                               

1 kommentti: