sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Nukkekodin pintaremppa 2012

Tässä päivän projekti: nukkekodin pintaremontti. Nukkekodin edellisen rempan/rakennusprojektin tein reilu 10 vuotta sitten siskolle synttärilahjaksi. Lähtökohtana oli 2 kpl 80-luvun Lundby-nukkekoteja, joista toisesta sahattiin katto ja sisukset veke. Lopputuloksena tuli korkeat alahuoneet, joiden päälle pystyy nostamaan tuon toisen osan. 2000-luvun alussa alakerrassa oli vielä parvi, mutta pari vuotta sitten revin sen pois vanhan sisustuksen lisäksi, maalasin ovet mustiksi ja mies sahasi puulattian. Poikien leikeissä nukkekoti koki maanjäristyksen välittömästi, joten mies tunki koko keskeneräisyyden kellariin. Mutta nyt oli uuden sisuksen aika.
 Alakerta tänään alkupäivästä. Maanjäristyksessä on näköjään lähtenyt uima-altaastakin vedet pois, joten täytyy etsiä jotain turkoosia. Nykysin se on vähän helpompaa kuin 2000-luvun alussa, jolloin se ei vielä ollut muodissa ja sain todella kauan etsiä vettä altaaseen. Silloin löysin lopulta turkoosia trikoota, jonka päälle asetin kiiltäväksi pinnaksi monistuskalvon.
Alakerta sai ehkä hieman liian suureelliset tapetit, mutta menköön ainakin hetken...
Aaro repii vielä entisiä sisustuksia yläkerrasta...
Ensin tehtiin poikien leikkitila yläkertaan. Skräppikartonkia salmiakkiseinä ja ruutukontaktimuovia lattia. Ovellisten huoneiden lattioissa rajoitteena on, että materiaalin pitää olla ohut, jotta ovet aukeavat. 
Sitten tuli tyttöjen makkari. Tapettimallien paloja ja kiiltävä valkoinen lattia valkoisesta kontaktimuovista.
Vanhempien makuuhuone. Tapettitehtaan kirsikankukkaa sekä kiiltävä valkoinen lattia.
Alakerran aula. Skräppikartonkia seinät ja valkoinen kiiltävä lattia.
Kylppärin pinnat jätettiin entiselleen. Laatat on vielä saumamatta.
 Sitten päätinkin vielä jatkaa yläaulaa vielä vähän (kuva alla) eli oikeasta reunasta lähti puulattia (turhan paksu) ja tuli raitatapettia salmiakin viereen ja tasanteelle kiiltävä valkoinen lattia.
Tehtiin keittiön ja olohuoneen välillä ns. eteisseinä, jossa on naulakko. Aaro sai itse maalata sen tuputtamalla pahvin päälle, jolloin tuli aidomman näköinen pinta kuin pensselillä vetelemällä.
Kuvien jälkeen sisustusta on jo jatkettu eli keittiössäkin on jo astioita ja kakkuja pinoissa, takki naulakossa, sängyt pedattu, maljakkoa ja vatia sohvapöydällä, leluja levitetty, kirjat vielä etsimättä ja tauluja odottamassa ripustusta. Mutta jatketaan kuvien ottoa taas joku toinen päivä, kun saadaan jotain kivaa uutta ja ns. valmiimpaa :)

10 kommenttia:

 1. Ihana....Meilläkin odottaa tytöille kellarissa nukkekoti...Äiti sormet syyhyten odottaa pientä remppaa sinne tehtäväksi :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi hienolta! Ihana nukkekoti :)

  VastaaPoista
 3. Tästä oli mulle tosi paljon hyötyä, Kiitos :) Meillä myös Lundbyn nukkekoti odottamassa tuunausta. Kivan näköinen tuo wc:n laattalattia. Oon miettiny muutenkin noita lattiamateriaaleja, ne kun pitää olla niin ohuita. On kyllä upea tuo teidän nukkekoti! :) Millasella maalilla oot pintoja maalannut?

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Oon maalannut seiniä ihan akryylimaalilla. Nuo mustat portaat, kaiteet ja ovet olen ilmeisesti vetäissyt spraymaalilla. Tänään sitä itekin mietin eli hyvä muisti! Noi skräppikartongit on muuten tosi helppoja asentaa, kun ovat jämäköitä ja suoria. Meillä oli niitä ostettu enemmänkin tapettitarkoitukseen (ihan toiset), mutten löytänyt niitä tänään, joten laitettiin sitten nämä. Enkä edes oikein muista mitä kuoseja niissä piilossa olevissa on, mutta tosi monipuolinen valikoima askartelukaupoissa nykyisin. Ostin nuo Turun Presentosta keväällä...

  VastaaPoista
 5. Voi miten hieno! Ideoita tosi paljon, kiitos niistä! Mullakin odottaa tuolla kanssa kaksi Lundbyn nukkekotia remppaa. Toinen ihan kohtuu kuntoinen, pinnat vaan revitty ihan täysin. Toinen paljon kärsineempi, puuttuu mm. katto. Taidan matkia ja yhdistää ne samallalailla kuin tuo teidän on yhdistetty!

  VastaaPoista
 6. Waude! Todella hieno! Tollanen pikku näpertely on kyllä kivaa :)

  VastaaPoista
 7. ooooooh, tää on jotain niin ihanaa että voih! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana! Mulla on samanlainen projekti ollut meneillään koko kesän, mutten kyllä kehtaa noiden sun kuvien jälkeen sitä esitellä. Sun on niiin makee!!!

  VastaaPoista
 9. Hieno projekti! Ihanaa tuo ruudullinen kontaktimuovi, muistatko mistä olet sitä ostanut?

  VastaaPoista
 10. Ruudullinen kontaktimuovi on Bauhaussista ;)

  VastaaPoista