lauantai 17. marraskuuta 2012

Bellen uudet vaatteet

Meidän Animator Belle sai uusia vaatteita. Jotain lähtee varmaan kummitytön Pocahontaksenkin kyytiin ja  lisääkin syntynee vielä ennen joulua. Pari uutta nukkeakin kotiutuu ennen sitä, tosin toisen aattelin antaa Maisalle vasta synttäreinä ja toisen nyt jouluna. Kaavoina mukailin Roncking Skidin jumpsuitin kaavaa, Prinsessapienen sekä Mekkotehtaan mekkoja. Olen itekin yllättynyt eilisen illan tehokkuudesta eli nämä syntyivät kaikki pe illan aikana!
Yläkuvissa Bellen Marimekko-jumpsuit. Kaikki vaatteet syntyivät tilkkulaatikon antimista ja sopivia 15cm vetoketjujakin oli sävyyn sopivia ja vielä noita retroja rengasketjuja. Alakuvissa vanhasta villapaidanjämistä villahaalari ilman huppua. Puku tuli villapaidan hihoista ja kädensuista hihat :)

Mekko tuli puuvillatilkuista. Olkapäille laitoin kuminauhat nappien lenkeiksi, että pukeminen helpottuisi. Tämän neidin pään yli ei paljon pysty pukemaan, joten kaikkien vaatteiden tulisi sujahtaa alakautta...
Interlock-tilkut eivät riittäneet kokopitkään pukuun, joten tein shortsimallisen haalarin mustilla resoreilla.
Ja yksi retropukukin piti tehdä vanhasta vauvanhaalarin jämistä. Tuli melko jouluinen sopivasti.
 Ja Marimekon kangasta riitti vielä tähän mekkoon, jonka malli sopii hyvin tuohon Marimekkoon :)
Tässä vielä kaikki illan ompelukset...
 Yhdeksän aikaan siivosin pöydän ja siirryin puikoille Dallasin seuraksi. Menikin sitten aika myöhään Sinkkuelämän maratonia katsoessa, mutta en sentään loppuun asti sitä seurannut vaan menin nukkumaan, kun hiuspanta viimeisenä tuli valmiiksi. Vuonna -85 kuolleen mummini perintönappejakin pääsi käyttöön. Olen kantanut niitä aina mukanani ja ne ovat odottaneet pääsyä johonkin sopivaan. Niitä jäi vielä ja täytyy varmaankin tehdä itelle ja Maisalle neuletakit, joihin laittaa loput :)
Lanka jotain Novita paksumpia jämiä, puikot 5.

Aloitin neuletakin ylhäältä ainaoikein-neuleena ja se on tehty yhdestä kappaleesta.
Loin 28 silmukkaa.
Lisäsin seuraavalla oranssilla kerroksella 3 silmukkaa, sitä seuraavalla oranssilla raidalla 3, sitten 6 ja 6 silmukkaa ja vielä viimeisellä ainaoikein kerroksella (keltainen) viimeiset 6 silmukkaa, jolloin silmukoita tuli yhteensä 52.

Päättelin kainaloaukot ainaoikean osuuden jälkeen niin että 6 silmukkaa jäi etulistaan, 7 silmukkaa etukappaleeseen, 5 päättelin kädensuuksi, neuloin 16 silmukkaa takana ja sitten taas päättelin 5 kädentieksi, neuloin 7s toiseen etukappaleeseen ja 6 jäi etuvaraksi = 52 silmukkaa.

Seuraavalla kerroksella työ jatkui edelleen yhtenä kappaleena kohti helmaa. Ainoastaan kädensuiden päättelyiden kohdille tullessa loin 3 silmukkaa eli työ jatkui pikkasen kapoisempana kuin tuo 52s.

Lisäsin sitten 3s per jokainen leveä oranssi raita, jolloin helma leveni pikkasen. 

Neuloin takin edessä listaksi 3 silmukkaa ainaoikein, vaikka muuten helma on sileää. Alhaalla helma on jälleen kokonaan ainaoikeaa, jotta se laskeutuu kauniisti, eikä kipristä. 

Etulistaan en kuitenkaan uskaltanut iskeä napinläpiä, vaikka olisi pitänyt, mutta aattelin, että jos ei menekään kiinni asti eli tuli ns. kokeiluversio. Sen vuoksi virkkasin oranssilla vielä etureunasta pääntietä pikkasen supistaen päättyen toiseen etureunaan. Samalla virkkasin lenkit napinläviksi ja hyvin tuo istuu noinkin, vaikka aluksi harmitti, että miksen sitten tehnytkään niitä napiläpiä itse takkiin.

Tässä vaiheessa koko muu perhe jo nukkui, mutta oli pakko vielä tehdä tossut virkaten kärjestä sekä tuo hiuspanta :) Olo on tällä hetkellä ehkä vähän väsynyt, kun tuli valvottua tunti pari ylimääräistä...

14 kommenttia:

 1. Ihania! Ompeluksissa olen heikohko, mutta nukenvaatteiden virkkaamista/kutomista voisinkin kokeilla. Pukki tuo jouluksi meinaan Tähkäpään ja Lumikin. Nuo nuket on niin valloittavia!

  VastaaPoista
 2. Minen kestä! Missä mun tyttö on?! ;D

  VastaaPoista
 3. H: Näitä voi ostaa ihan itellekin :D Maisa kyllä ymmärtää 1½-vuotiaaksi ihan ihmeen paljon. Kysyin aamulla, että missä Belle on ja heti lähti etsimään ja kun näytin illan aikaansaannoksia, niin katteli niin ylpeenä ja just niin, miten nainen tähän teemaan reagoikin :D

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania ja nämä uppoavat kuin veitsi voihin!Ajattelin itselle ostaa,
  kun lapsenlapsella vielä eilen oli näitä tarpeeksi,kunnes miniä tämän blogin luettuaan soitti, et Tiina on tehnyt NIIN ihania juttuja,että voit sinä tytölle tämän Bellen hankkia!Siis odottakaamme kimppatilausta ja ostamaan!
  aivan sormet syyhyävät!
  Immu

  VastaaPoista
 5. oi miten ihanat!!! mielettömän söpöiset!!!

  VastaaPoista
 6. Ooo! Nyt on mitä pukea!
  Ja toi hiusjuttu <3

  Pitää varmaan itekin ryhdistäytä ja alkaa ompelee meidän tuleville nukeille!

  VastaaPoista
 7. I h a n i a! Siis aivan supereita! Tykkään erityisesti sun kangasvalinnoista kun mätsäävät niin kivasti aina malliin :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania vaatteita:) Noi nuket itsessään näyttivät tylsiltä, mutta kun niitä näissä blogeissa vilisee, niin kauniisti puettuina, on varmaan pakko tilata. Vielä kun joku opettais mua ompelemaan.

  VastaaPoista
 9. Marimekko-jumpsuit on mahtava! Nelivuotiaani, joka ei siis aiemmin ole osoittanut kiinnostusta nukenvaatteisiin, tilasi nämä nähdessään nukelleen haalarin.

  VastaaPoista
 10. Tämän postauksen ansiosta mullakin tekee mieli tuollaista nukkea :D

  VastaaPoista