sunnuntai 9. elokuuta 2015

Ei villaista sukkaa...

Kesällä on tullut tehtyä 2 paria sukkia, jotka eivät ole villasta. Ensimmäiset on edullista puuvilla-akryylisekoitetta Lankamaailmasta. En yleensä käytä mitään akryylikaameuksia, mutta tää tuntui kivalta ja ajattelin, jos sukissa se toisi kestävyyttä ja hieman pitoa, kun puuvilla nopeasti lörpähtää käytössä.

Nämä tein varresta kärkeen (puikot nro 3) ja hieman ennen kantapäälappua aloitin vahvistuksen jo takaosassa niin nilkka on napakampi ja vahvistus estää samalla tuota lörpähtämistä käytössä :) Malli jälleen slimmiä, kuten tapana tehdä, kun jaloissa pyörivät sukat ei mun juttu ;) Erityisen tärkeää on napakkuus sellaisissa sukissa, jotka laitetaan jalkaan ilman tavissukkia välissä.


Toiset sukat tulikin sitten erikoislangasta eli Katian Cotton Stretchistä täältä. Puikot myös nro 3. Huomasinpa juuri, että sattuu olemaan nyt tarjouksessakin em. linkissä. Tämän ei pitäisi käytössä lörpähtää yhtä paljon kuin tavispuuvilla, joka ei jousta ollenkaan. Tätä on jännästi kierretty, jolloin lankaan muodostuu joustoa.

Malli jälleen slimmi, mutta edellisistä poiketen tehty varpaasta varteen. Jalkaterän keskiosassa on alla vahvistettuja kerroksia, mikä toki ei ole kulutuskestoa tarvitseva kohta, mutta funktio on tässäkin tuoda napakkuutta siihen kohtaan ja sukka muotoutuu paremmin jalkaan/pysyy paremmin jalassa ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti